Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
TRABALHO E ADOECIMENTO DOCENTE: UM ESTUDO COM PROFESSORES DE UMA ESCOLA DA REDE ESTADUAL DO MUNICÍPIO DE JATAÍ (GO)
2021
Dergi:  
Revista Pegada Eletrônica
Yazar:  
Özet:

Abstract A década de 1990 trouxe inúmeras mudanças sobre a profissão docente, que refletiram no seu trabalho, na sua qualidade de vida e, consequentemente, no seu processo de adoecimento. Por isso, buscou-se compreender com esse estudo como tem se dado o processo de adoecimento docente, tendo em vista pensar nas medidas que podem ser adotadas a fim de minimizar essa problemática. Este estudo foi realizado com professores de uma escola estadual do município de Jataí-GO, e indicou que mais de 50% dos entrevistados precisaram se ausentar do trabalho por motivos de doença, alguns destes já sofriam com a síndrome de Burnout. Como forma de reduzir essa problemática muitos profissionais falaram sobre a necessidade de valorização salarial, redução da jornada de trabalho, disponibilidade de atendimento médico-hospitalar para os professores, entre outros.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Revista Pegada Eletrônica

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 409
Atıf : 5
Revista Pegada Eletrônica