Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 61
 İndirme 3
Küreselleşmenin Türkiye’de Sivil Toplum-Dış Politika İlişkisine Yansımaları
2020
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küreselleşmenin bir sonucu olarak uluslararası ilişkilerde devlet ve sivil toplum ilişkisinin dönüşmesi, geleneksel diplomasinin yanında bir yumuşak güç örneği olarak kamu diplomasisini ortaya çıkarmıştır. Devletler tarafından yürütülen kamu diplomasisi faaliyetleri, zamanla sivil toplum kuruluşlarının da etkin rol aldığı bir alan haline gelmiştir. Ulusal ve uluslararası düzeyde meydana gelen bu gelişmelerden Türkiye de etkilenmiş ve sivil toplum kuruluşlarının uluslararasılaşması bu noktada başlamıştır. Özellikle 80’li yıllardan itibaren Türkiye’de neo-liberalizm odaklı dış politika söylemlerin yoğun olarak kullanılmasıyla sivil toplum kuruluşları daha fazla önem kazanmıştır. İnsani yardım faaliyetleri, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi başlıkları sivil toplumu ön plana çıkaran söylemler ve uygulamaların bel kemiğini oluşturmuştur. Ancak toplumsal, siyasal ve ekonomik anlamda bazı farklıklardan dolayı, Türkiye’de STK’lar gelişmiş toplumlardaki etkinlik düzeyine sahip değildir. Neticede Türkiye’deki STK’lar küreselleşme gibi gelişmelerden etkilenmiş, uluslararasılaşmış fakat dış politika inşasına, işleyişine müdahale edebilecek kapasiteye ulaşamamıştır. Fakat Türkiye’nin dış politikasının uygulanmasında, farklı bölgelere tanıtılmasında ve özellikle yardım faaliyetlerinde etkin rol almaktadırlar.

Anahtar Kelimeler:

The Reflections Of Globalization Towards The Relation Between Civil Society and Foreign Policy In Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

As a result of globalization, the transformation of the state and civil society relationship in international relations has revealed public diplomacy as an example of soft power as well as traditional diplomacy. Public diplomacy activities carried out by states have become an area in which non-governmental organizations play an active role in time. Turkey was also affected from these developments occurring at national and international level in the world. The internationalization of civil society organizations have started at this point. Especially since the 80’s of neo-liberalism driven by the intensive use of the discourse civil society organizations in Turkey has become more important. Humanitarian aid activities and the development of economic relations have formed the backbone of the discourses and practices that bring civil society to the fore. However, because of the social, political and economic sense due to some differences, NGOs in Turkey does not have the level of activity like the developed societies. NGOs in Turkey ultimately influenced by developments such as globalization, internationalization has been built, but, has not reached the capacity to interfere with foreign policy discourse and construction. But NGO’s are taking an active role particularly in the humanitarian activities and the implementation and promotion of Turkey's foreign policy in the different regions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 11.921
2023 Impact/Etki : 0.439
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi