Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
BAKARA SURESİNDEKİ GEÇEN BAZI TEŞBİH VE İSTİÂRE ÖRNEKLERİ
2022
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Özet:

Kur’ân-ı Kerim, indirilişinden günümüze kadar, mucize bir kitap olarak, bilim, tarih, dil, belâgat ve başka yönleriyle varlığını korumuştur. Sayılanlar arasında belâgat yönü en önemli olanıdır. Çünkü her sûrede, hatta bütün dilsel yapılarında ona eşlik etmekte ve yüce Allah’ın sözlerini duyan herkes tarafından onun ihtişamı hissedilmektedir. Belâgat ilmine ise, üç kısma ayrılır: Meânî ilmi, beyân ilmi ve bedî ilmi. Bu çalışmada belâgat ilminin tanımı ele alınmış, daha sonra onun ortaya çıkışı ve gelişimi hakkında tarihsel bir genel bakış yapılmıştır. Daha sonra teşbih sanatının tanımı, kavramı ve rükünleri tanımlanarak ve teşbihden bazı örnekler verilerek anlatılmaya geçilmiştir. Daha sonra istiâre sanatının tanımı, kavramı, rükünleri ve bazı kısımları tanımlanarak ve istiâreden bazı örnekler verilerek anlatılmaya geçilmiştir. Bu çalışmanın önemi, belâgat sürecinin farklı dönemleri üzerinden kurallarını belirlemede belâgat âlimlerinin görüşlerine dayalı olarak özetle genel bir fikir vermesidir. Beyân ilminin gelişiminin tarihini takip eden kişi, ilk özellikleri netleşmeye başladığından, Sekkâkı'nın tarafından tamamlanmasına ve olgunlaşmasına kadar onun âlimlerinin çabalarının boyutunu izler. Bu çalışma, Bakara Suresi'nden bazı Kur’ân örneklerini inceleyerek, teşbih ve istiâre arasındaki farklara ve her birinin ayırt edici özelliklerine ışık tutmaya çalışmıştır. Bu farklılıkların amaçlanan anlama ve istenilen ilâhî maksatlara ne kattığını açıklığa kavuşturduğu ve beyân ilminde içerdikleri edebî hazineleri ortaya çıkarmıştır. Bize özellikle Kur’ân-ı Kerim-i anlamak için yeni fikirler gösterirlar, böylece örnekler gerçekten büyüleyici bir şekilde istenen gayesi ve kastedilen anlamları ifade etmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Examples and examples of the past in the baccarat
2022
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Özet:

The Qur’an has kept its existence from its discretion to the present day, as a miraculous book, with science, history, language, documentation and other aspects. The most important is the number of people. For in every verse, even in all his linguistic structures, he accompanies him, and his glory is felt by everyone who hears the words of the Most High God. There are three kinds of knowledge: knowledge, knowledge, and knowledge. In this study, the definition of the documentary science was discussed, and a historical general view of its appearance and development was later made. Then the definition of the promotion art, the concept and the rucks were defined and some examples of the promotion were given to be explained. After that, the definition of the art, the concept, the rituals and some parts were defined, and some examples of the art were given. The importance of this study is to give a general idea based on the opinions of the doctors in determining their rules through the different periods of the documentation process. The person who follows the history of the development of the Bean knowledge follows the size of the efforts of his wives, since the first characteristics begin to become clear, until it is completed by the Sekkâki and mature. This study, by studying some examples of the Qur’an from the Bakara Sura, tried to keep light on the differences between encouragement and discretion and the distinctive characteristics of each. These differences have revealed the purpose of understanding and what it has added to the desired divine purposes and the literary treasures they contain in the knowledge. They show us new ideas specifically to understand the Qur’an, so the examples have truly fascinatingly expressed the desired purpose and the intended meaning.

Anahtar Kelimeler:

Some Examples Of Tashbih and Istiara In Surat Al-baqarah
2022
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Erciyes Akademi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 883
Atıf : 6.583
Erciyes Akademi