Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Türkiye’de Hemşirelik Alanında Palyatif Bakım Konusunda Yapılmış Olan Tezlerin İncelenmesi
2024
Dergi:  
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma Türkiye’de palyatif bakım konularında hemşirelik alanında yapılan tez çalışmalarının incelenmesi amacıyla retrospektif tanımlayıcı olarak yapılmıştır. Araştırma verilerinin toplanması için Yükseköğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi Veri Tabanından “palyatif bakım”, “hemşirelik” “hemşirelik bakımı” anahtar kelimeleriyle Mayıs 2022-Temmuz 2022 tarihleri arasında tarama yapılmış ve hemşireler tarafından yapılmış 50 tez ile bu tezlerin künye bilgilerine ve tam metinlerine ulaşılmıştır. İncelenen çalışmaların 39’u yüksek lisans, 11’i ise doktora düzeyindedir. Tezlerin 37’si tanımlayıcı araştırma, 13 tanesi ise deneysel araştırma tipinde yapılmıştır. İncelenen tezlerde kullanılan ölçüm araçları ise ölçek, anket ve bilgi formudur. Çalışmaların yarısından fazlası son dört yılda yapılmıştır. Son yıllarda palyatif bakım uygulamaları sağlık sistemi içerisinde gelişim göstermektedir. Palyatif bakımın hizmet içi eğitim ve sertifika programları ile sağlık sistemine daha çok entegre edilmesi önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Dissertation On Palliative Care and Hospice In Nursing In Turkiye
2024
Yazar:  
Özet:

This research was conducted as a retrospective descriptive study to examine the thesis studies conducted in the nursing field on palliative care in Turkey. To collect research data, a search was made from the Council of Higher Education National Thesis Center Database with the keywords "palliative care", "nursing", "nursing care" between May 2022 and July 2022 and 50 theses were written by nurses and the identity information and full texts of these theses were accessed. 39 of the studies examined are at the master's level and 11 are at the doctoral level. 37 of the theses were descriptive research and 13 were experimental research. The measurement tools used in the theses examined are scales, surveys and information forms. More than half of the studies were conducted in the last four years. In recent years, palliative care practices have been developing within the healthcare system. It is recommended that palliative care be more integrated into the health system through in-service training and certificate programs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 113
Atıf : 424
2023 Impact/Etki : 0.116
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi