Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 22
 İndirme 5
Mean Platelet Volume (MPV) as an inflammatory marker in type 2 diabetes mellitus and obesity
2018
Dergi:  
Bali Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Background: Type 2 diabetes mellitus and obesity are two important disorders which are associated with the enormous amount of morbidity and mortality. Inflammation plays a crucial role in development and complications of these diseases. Aim: We aimed to compare mean platelet volume (MPV) as an inflammatory marker in well and poorly controlled type 2 diabetic subjects and to observe its association with obesity indices, body mass index (BMI) and waist circumference. Method: Data of type 2 diabetic patients obtained from institutional database retrospectively analyzed. Patients were divided into two groups according to the HbA1c level as follows: HbA1c lower than 7% were classified as well-controlled, and HbA1c equal to or greater than 7% were classified as poorly controlled diabetics. Result: Both MPV, body mass index (BMI) and waist circumference were significantly higher in poorly controlled diabetics compared to patients with well-controlled type 2 DM. Conclusion: MPV could be considered as a marker of inflammatory burden in type 2 DM and obesity. Due to its cost-effective and easy to assess nature, MPV may be screened periodically in these patients, along with HbA1c and other measures to keep both physicians and patients aware of the inflammatory load of these diseases.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Bali Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.666
Atıf : 95
2023 Impact/Etki : 0.003
Bali Medical Journal