Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
İŞGÖRENLERİN İŞ, YAŞAM DOYUMU VE REKREATİF FAALİYETE KATILIMI ETKİLEYEN ÇALIŞMA SOSYOLOJİSİ ALGILARININ DEMOGRAFİK VE MESLEKİ FAKTÖRLER BAKIMINDAN İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı insanların fiziksel, zihinsel ve sosyal iyi olma durumlarına etki eden iş doyumu, yaşam doyumu ve rekreatif faaliyetlere katılımını etkileyen çalışma sosyolojisi etmenlerinin işgörenlerin demografik ve mesleki özellikleri bakımından incelenmesidir. Bu kapsamda çalışmada içerisinde demografik ve mesleki özellikleri ile işgörenlerin görüşleri arasındaki farklılıklar incelenmiştir. Kuşadası tatil bölgesinde otel çalışanları (11.355 kişi) araştırmanın evrenini oluşturmaktadır. Evreni temsil eden 747 anket kullanılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre işgörenlerin işyerinden en önemli beklentisi yönetimin düzelmesi, evli olanların yaşam doyumlarının bekâr olanlar ise iş doyumlarının yüksek olduğu, akraba yanında ikamet eden ya da akrabanın evinde oturan işgörenlerin rekreatif faaliyete katılımı etkiyen çalışma sosyolojisi algılarının düşük olduğu görülmüştür. Günlük yasal çalışma süresinin üzerinde çalışan işgörenlerin iş ve yaşam doyumları ile çalışma sosyolojisi algılarının da düşük olduğu belirlenmiştir. Son olarak çalıştığı işletmede yıllık izne sahip olmayanların da iş ve yaşam doyumları oldukça düşük olduğu 1-5 gün izne sahip olanların ise çalışma sosyolojisi algılarının düşük olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Workers' work, life and recreational activity killings affecting the development of sociology and the analysis of demographic and professional factors from the department
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the work sociology factors that affect people’s physical, mental and social well-being; work satisfaction, life satisfaction and participation in recreational activities that affect them in terms of the demographic and professional characteristics of the employers. In this context, the study examined the differences between the demographic and professional characteristics and the views of the employers. The hotel staff (11,355 people) in the resort area of Kuşadası forms the universe of research. There were 747 surveys that represented the universe. According to the research results, the most important expectation of employers from the workplace is the improvement of management, the solitary living satisfactions of the married are high, the working satisfactions of the employers who reside next to the relatives or are sitting in the family's home are low, the employee's social perceptions affect the participation in recreational activities. It is also determined that workers who work over the daily legal working time have a low job and life satisfaction and the perception of work sociology. For those who do not have an annual leave in the business they work, the work and life satisfactions are quite low, and those who have a 1-5 day leave, the work sociology perceptions are low.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı insanların fiziksel, zihinsel ve sosyal iyi olma durumlarına etki eden; iş doyumu, yaşam doyumu ve rekreatif faaliyetlere katılımını etkileyen çalışma sosyolojisi etmenlerinin işgörenlerin demografik ve mesleki özellikleri bakımından incelenmesidir. Bu kapsamda çalışmada içerisinde demografik ve mesleki özellikleri ile işgörenlerin görüşleri arasındaki farklılıklar incelenmiştir. Kuşadası tatil bölgesinde otel çalışanları (11.355 kişi) araştırmanın evrenini oluşturmaktadır. Evreni temsil eden 747 anket kullanılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre işgörenlerin işyerinden en önemli beklentisi yönetimin düzelmesi, evli olanların yaşam doyumlarının bekâr olanlar ise iş doyumlarının yüksek olduğu, akraba yanında ikamet eden ya da akrabanın evinde oturan işgörenlerin rekreatif faaliyete katılımı etkiyen çalışma sosyolojisi algılarının düşük olduğu görülmüştür. Günlük yasal çalışma süresinin üzerinde çalışan işgörenlerin iş ve yaşam doyumları ile çalışma sosyolojisi algılarının da düşük olduğu belirlenmiştir. Son olarak çalıştığı işletmede yıllık izne sahip olmayanların da iş ve yaşam doyumları oldukça düşük olduğu 1-5 gün izne sahip olanların ise çalışma sosyolojisi algılarının düşük olduğu söylenebilir.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 5.000
2023 Impact/Etki : 0.31
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute