Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
ЕВОЛЮЦІЙНІ ПЕРЕДУМОВИ РОЗВИТКУ SMART CITY НА ЗАСАДАХ SOCIETY 5.0
2023
Dergi:  
Ekonomìčnij Vìsnik Nacìonalʹnogo Tehnìčnogo Unìversitetu Ukraïni Kiïvsʹkij Polìtehnìčnij Institut
Yazar:  
Özet:

Анотація Статтю присвячено дослідженню якісних ознак концепції Society 5.0. Визначено умови зародження й розвитку Індустрії 4.0, Індустрії 5.0 / Society 5.0. Авторами наголошено про поширення технологій на рівень соціокультурної сфери, що призвело до трансформації з Industry 4.0 до Society 5.0. Зазначено, що в Індустрії 5.0 здійснюється взаємодія кіберфізіологічної системи з використанням сенсорів з метою отримання інформації з мозку Людини, її міміки, реакції певних ділянок тіла Людини на подразники. Проте, Society 5.0 вбачається в інтеграції технології у різні сфери суспільного життя, зокрема Smart City, з метою забезпечення високих рівнів якості та безпеки життя, а також сталого розвитку суспільства. У статті проаналізовано базовий документ «Індустрія 5.0. Трансформаційна візія для Європи. Управління системними трансформаціями до стійкої промисловості» та виділено основні тренди для Smart City. Окрім ключових елементів, зазначених у даному документі, визначено додатковий - забезпечення стресостійкості (складові: здатність впоратися; вміння адаптуватися; відновлення після стресу). На рівні міста запропоновані такі правила забезпечення стресостійкості: «зміщення уваги підприємницьких структур з отримання прибутку на збалансований розвиток»; правило «антикрихкості». Приділено значну увагу прозорості екосистем відкритих даних для Smart City (основа: технічний стандарт OGD (Open Government Data)). Висновком роботи є виокремлення Society 5.0 як взаємодії для Smart City на рівні «Людина-Сфера проживання» чи «Людина-Ноосфера». На основі проведеного дослідження удосконалено науково-методичні засади функціонування Smart City з використання концепції «Industry 5.0» / «Society 5.0» для підвищення рівнів якості та безпеки життя Людина на основі використання новітніх технологічних досягнень, які, на відміну від існуючих, надають змогу на основі прозорості екосистем відкритих даних (технічний стандарт OGD (Open Government Data)) розбудовувати міську інфраструктуру на основі концепції «розумного» міста. Окреслено практичне значення наукового пошуку цієї роботи, а саме рекомендації з поступового переходу проектування Smart City із засад Індустрії 4.0 на основі Індустрії 5.0, зокрема з використанням Cloud Technologies та Internet of Things.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Ekonomìčnij Vìsnik Nacìonalʹnogo Tehnìčnogo Unìversitetu Ukraïni Kiïvsʹkij Polìtehnìčnij Institut

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 602
Atıf : 12
Ekonomìčnij Vìsnik Nacìonalʹnogo Tehnìčnogo Unìversitetu Ukraïni Kiïvsʹkij Polìtehnìčnij Institut