Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
İŞE UYUMUN VE STATÜ ALGISININ MESLEKTEN AYRILMA NİYETİNE ETKİSİNDE MESLEKİ BAĞLILIĞIN ARACILIK ROLÜ: MUHASEBE MESLEĞİNE YÖNELİK GÖRGÜL BİR ARAŞTIRMA
2022
Dergi:  
Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı, muhasebe meslek mensuplarının kişi-iş uyumu ve mesleki statü algılarının işten ayrılma niyeti üzerindeki etkisini tespit edebilmek ve mesleki bağlılığın bu ilişkilerdeki aracılık rolünü belirleyebilmektir. Nicel araştırma tasarımı kapsamında amaca uygun olarak hazırlanan anket formuyla, Batı Karadeniz bölgesinde çalışan 257 muhasebe meslek mensubundan veri sağlanmıştır. Hipotezleri test etmek için yapısal eşitlik modellemesi çerçevesinde yol analizi kullanılmıştır. Analiz sonuçları muhasebe meslek mensuplarının kişi-iş uyumunun ve mesleki statü algısının yükselmesinin meslekten ayrılma niyetini azaltacağını göstermektedir. Bununla birlikte mesleki bağlılığın, hem kişi-iş uyumu ile meslekten ayrılma niyeti hem de mesleki statü algısı ile meslekten ayrılma niyeti arasındaki ilişkide kısmi aracılık rolü bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Mediating Role Of Occupational Commitment In The Effect Of Person-job Fit and Occupational Social Status On Intention To Leave The Occupation: An Empirical Research On The Accounting Profession
2022
Yazar:  
Özet:

This paper aims to determine the effect of person-job fit and occupational social status on the intention to leave the occupation, and to determine the mediating role of professional accountants’ commitment in these relationships. Data are obtained from 257 professional accountants working in the Western Black Sea region in Turkey via a questionnaire and analyzed by structural equation modeling path analysis. The findings show that the increase in the perception of person-job fit and occupational social status decreases the intention to leave the occupation. Occupational commitment has a partial mediating role on both relationships in intention to leave the profession.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 480
Atıf : 1.709
2023 Impact/Etki : 0.248
Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi