Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 23
 İndirme 7
Multi-Objective Optimal Location and Sizing of Hybrid Photovoltaic System in Distribution Systems Using Crow Search Algorithm
2019
Dergi:  
International Journal of Renewable Energy Research
Yazar:  
Özet:

The optimal size and location of Distributed generation (DG) in a distribution system can minimize the power loss and improve the voltage profile of the distribution system. But the random placement of DG will not solve the problem of power loss and voltage profile. Therefore optimization algorithms are used to find the optimal size and location of DG to minimize the power loss and to improve the voltage profile. This research paper introduces a new metaheuristic algorithm which is the Crow search algorithm (CSA) to calculate the optimal size and location of multiple solar photovoltaic (PV) units for reducing the power loss and improving the voltage profile. This paper also discusses the complete mathematical modeling of probabilistic PV generation, time-varying load modeling, loss calculation, voltage stability, and optimal PV size calculation. The method proposed in this paper is tested on IEEE 30 and 57 bus test systems and compared with other existing methods like Genetic algorithm (GA), Particle swarm optimization (PSO) and Hybrid GA-PSO method. Â CSA has only 2 settings parameters while GA and PSO have 6 and 3 settings parameters. Because of this, computation time and complexity of the algorithm are less in comparison to other methods and it gives a better result. Therefore by using the CSA method, the optimal size and location of the DG can be found which gives less power loss and improved voltage profile, less computational time and easy to implement compared to other existing methods proposed here. Â <

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










International Journal of Renewable Energy Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.313
Atıf : 745
2023 Impact/Etki : 0.099
International Journal of Renewable Energy Research