Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 9
SEREBRAL PALSİLİ ÇOCUKLARDA SANAL GERÇEKLİK EĞİTİMİNİN DENGE VE FONKSİYONELLİK ÜZERİNE ETKİSİ: RANDOMİZE KONTROLLÜ ÇALIŞMA
2023
Dergi:  
Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, Serebral Palsili çocuklarda sanal gerçeklik eğitiminin denge ve fonksiyonellik üzerine etkisini araştırmaktır. Yöntem: Spastik Serebral Palsili çocuklar rastgele sanal gerçeklik eğitim grubuna (27 çocuk, ortalama yaş: 9,2 yıl ) ve kontrol grubuna (25 çocuk, ortalama yaş: 9,4 yıl) ayrıldı. 8 hafta boyunca sanal gerçeklik eğitim grubuna XBox One Kinect oyun sisteminin kullanıldığı sanal gerçeklik eğitimi ve kontrol grubuna konvansiyonel fizyoterapi eğitimi verildi. Pediatrik Denge Ölçeği, Kaba Motor Fonksiyon Ölçeği-88, Üst Ekstremite Becerilerinin Kalitesi Testi, Fonksiyonel Uzanma Testi, Oturup Kalkma Testi ve Pediatrik Özürlülük Değerlendirme Envanteri başlangıçta ve tedavinin sonunda ölçüldü. Sonuçlar: Her iki grupta da eğitim sonunda total motor fonksiyon, üst ekstremite becerileri ve dengede ilerleme görüldü (p < 0,05). Gruplar arası karşılaştırma üst ekstremite fonksiyonlarındaki ilerlemenin kontrol grubunda sanal gerçeklik eğitim grubuna göre daha fazla olduğunu gösterdi (p < 0,05). Tartışma: Çalışmamızın sonuçları, Kinect tabanlı sanal gerçeklik eğitiminin Serebral Palsili çocuklarda denge, motor fonksiyon ve üst ekstremite becerilerini geliştirmede faydalı olduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of Virtual Reality Training On Balance and Functionality In Children With Cerebral Palsy: A Randomized Controlled Trial
2023
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study was to investigate the effectiveness of virtual reality training on balance and functionality in children with Cerebral Palsy. Methods: Children with spastic Cerebral Palsy were randomly divided into the virtual reality training group (27 children, mean age: 9.2 years) and control group (25 children, mean age: 9.4 years). The virtual reality training group received virtual reality training using the XBox One Kinect gaming system and the control group received conventional physiotherapy training for eight weeks. The Pediatric Balance Scale, The Gross Motor Function Measurement-88, The Quality of Upper Extremity Skills Test, The Functional Reach Test, The Sit to Stand Test and The Pediatric Disability Evaluation Inventory were measured at baseline and after treatment sessions. Results: Total motor function, upper extremity skills and balance in both groups improved after training (p < 0.05). A comparison between groups demonstrated that the improvements in upper extremity functions was greater in the control group than in the virtual reality training group (p < 0.05). Conclusion: The results of our study showed that Kinect-based virtual reality training is beneficial in improving balance, motor function and upper extremity skills in children with Cerebral Palsy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 264
Atıf : 240
2023 Impact/Etki : 0.041
Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi