Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 3
Rektum kanserinde patolojik tam yanıt ilişkili yeni bir prognostik index
2023
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Rektal kanserlerin yaklaşık yarısı lokal ileri evrede tanı almaktadır. Neoadjuvan kemoradyoterapiyi takiben cerrahi uygulanan hastalarda patolojik tam yanıtı öngörecek biyobelirteçlerin saptanması önemlidir. Gereç ve Yöntem: Retrospektif planlanan çalışmaya neoadjuvan kemoradyoterapiyi takiben cerrahi geçirmiş ve adjuvan kemoterapi almış lokal ileri evre rektum kanserli 205 hasta dahil edildi. Neoadjuvan tedavi öncesinde bakılan tam kan sayımında inflamatuvar biyobelirteçler çalışıldı. Bulgular: Hastaların %20.5’inde patolojik tam yanıt saptandı. Nötrofil-lenfosit oranı, platelet-lenfosit oranı ve pan-immün inflamasyon değeri patolojik tam yanıt (+) grupta patolojik tam yanıt (-) gruptan anlamlı düşük bulundu. Pan-immün inflamasyon için cut-off ≤331.2 bulundu ve %90.4 ile en iyi tanısal test olarak saptandı. Sonuç: Rektum kanserinde neoadjuvan kemoradyoterapi, sonrasında cerrahi ve adjuvan kemoterapi standart tedavi yaklaşımı olarak önemini korumaktadır. Patolojik tam yanıt onkolojik sonuçları iyileştirdiğinden; rektum kanserinde de patolojik tam yanıtı öngörecek biyobelirteçlerin bilinmesi önemlidir. Nötrofil-lenfosit oranı, platelet-lenfosit oranı ve pan-immün inflamasyon değeri patolojik tam yanıt (+) grupta anlamlı düşük saptandı ve pan-immün inflamasyon en iyi tanısal test olarak saptandı.

Anahtar Kelimeler:

A New Prognostic Index Associated With Pathological Complete Response In Rectal Cancer
2023
Yazar:  
Özet:

Purpose: Approximately half of rectal cancer cases are diagnosed at a locally advanced stage. It is important to identify biomarkers that can predict pathological complete response in patients undergoing surgery following neoadjuvant chemoradiotherapy. Materials and Methods: This retrospective study included 205 patients with locally advanced rectal cancer who underwent surgery and adjuvant chemotherapy following neoadjuvant chemoradiotherapy. Inflammatory biomarkers were assayed in the complete blood count before neoadjuvant therapy. Results: A pathological complete response was detected in 20.5% of the patients. The neutrophil-lymphocyte ratio, platelet-lymphocyte ratio, and pan-immune inflammation value were significantly lower in the pathological complete response (+) group than in the pathological complete response (-) group. The cut-off of the pan-immune inflammation value was ≤ 331.2, and this parameter had the best diagnostic performance of 90.4%. Conclusion: Neoadjuvant chemoradiotherapy followed by surgery and adjuvant chemotherapy remains the standard treatment approach for rectal cancer. Since pathological complete response improves oncological outcomes, it is important to identify biomarkers that can predict pathological complete response in rectal cancer

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.825
Cukurova Medical Journal