Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
Latin Amerika’da Devlet Korporatizmi: Onlarca Yıl Geriye Uzanan Bir Hatırlatma
2021
Dergi:  
Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir ülkede toplumun önde gelen sivil çıkar gruplaşmalarını devlet/iktidar “karar-verme” yapılanmasına -değişen mekanizmalarla katılımını sağlamak üzere- bağlayan, kavramsal- kurumsal bir siyasal yapı biçimi anlamında modern “korporatizm” özellikle 20. yüzyılın son çeyreğinde, başlıca iki ayırdedici türüyle, bir yandan “liberal” bir yandan da “otoriter” siyasal sistemlerin incelenmesinde bir süre hayli rağbet gören bir model olmuştur. İşte bu yazıda, ikinci türüne örnek olarak, Latin Amerika bağlamında 1970’lerde mevcut siyasal sistemleri açıklamada siyaset bilimi çalışmalarında üzerinde bir hayli kalem oynatılmış bulunan “devlet korporatizmi”, söz konusu çalışmaların kayda değer örneklerine atıfla, konuya ilk defa aşina olacak okuyucuya tanıtıcı bir uslupta, yeniden hatırlatılacaktır. Üzerinde durulan önemli çalışmalar vasıtası ile yapılan bu hatırlatma korporatizme dair zengin literatürü ortaya koyarken, “dağınık entelektüel mutfak” tanımlamasının altında yatan noktalar analiz edilecektir. Söz konusu analizin önemli bir boyutu olarak farklı korporatist örneklemlerin üzerinde durulmakta ve bu örneklemler çerçevesinde Latin Amerika’da korporatist model yön ve yönelimleri ile tartışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

“state” Corporatism In Latin America: A Decades Back Historical Reminder
2021
Yazar:  
Özet:

Corporatism as an ideology has a relatively long history. In its modern forms, however, as a particular ideal-typical institutional arrangement for linking the associationally organized interests of civil society with the state, in particular with reference to its variety as regards, generally defined, antiliberal, delayed capitalist, authoritarian states, preeminently in Latin America, it has emerged and developed mainly through the second half of the twentieth century. This paper will basically dwell on historical, theoretical, and institutional examination and evaluation of that variety of modern corporatism, which has come to be labelled, almost unanimously, as “state” corporatism, concluding with a critical assessment. This reminder, made through the mentioned studies emphasized, will reveal the rich literature on corporatism and analyze the points underlying the definition of "scattered intellectual kitchen." As a dimension of the analysis in question, it will focus on different corporatist samples and discuss the corporatist model in Latin America with its aspects and orientations within the framework of these samples.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi