Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
Medeniyette sömürgecilik ve sömürge sonrası dönemi
2013
Dergi:  
Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi
Yazar:  
Özet:

Orientalism in Said words refers to the historical and ideological process whereby false images, and myths about the eastern or the oriental world have been created in various western discourses. Orientalism which is based in the cultural superiority of the west over the east paved the way for imperialism. In other words, imperialism an upshot of orientalism refers to the power expressed in display and symbolism, as well as in military power. It is mostly a concept used to refer to the expansion of the European nation states, in the early 19th century where European nations sought colonies in foreign lands through colonization. Colonialism is described as an act of extending civilization to other nations in a manner that automatically declares racial and cultural superiority over them

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi