Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
AİLEDE KADINININ DEĞİŞEN ROLÜNÜN ÇOCUK SAĞLIĞINA ETKİSİ VE AİLE MERKEZLİ BAKIMIN ÖNEMİ
2012
Dergi:  
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Aile, temelde aynı çatı altında yaşayan, aynı ekonomik koşulları ve kültürü paylaşan, akrabalık bağları ile birleşmiş,küçük sosyal topluluk olarak tanımlanır. Toplumun kültür değerlerinin bir kuşaktan diğerine aktarılmasında önemli bir role sahiptir. Ailenin temel işlevi bireyin psikolojik gelişimini ve psikolojik ihtiyaçlarını karşılamaktır. Türk toplumları tarih boyunca aile kurumuna özel önem vermişlerdir. Birçok toplumda olduğu gibi toplumumuzda da ailede sosyalleşme sorumluluğu çoğunlukla anneye verildiği görülmektedir. Geleneksel Türk ailesi sosyal değişme açısından incelendiğinde bir takım nedenlerle değişmeye başlamıştır. Sağlıklı bir toplum için sağlıklı aile ortamlarında yetiştirilmiş bireylere ihtiyaç vardır. Aile merkezli bakım felsefesi aileyi, çocuğun yaşamının değişmez bir öğesi olarak görür. Ailenin çocuğa sağladığı destek, çocuğun sağlık sorununa ve hemşirelik bakımına tepkilerini belirleyenönemli faktördür. Bu derlemede Türk toplumunda kadının değişen rolü incelenmiş ve anne olarak kadının çocuk sağlığı üzerine etkisi, aile merkezli bakım boyutu ile tartışılmıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.085
Atıf : 3.423
2023 Impact/Etki : 0.132
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi