Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 3
Diagnosis, follow-up and treatment of herpes simplex virus encephalitis in intensive care unit: Case report
2012
Dergi:  
Cumhuriyet Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract Although its treatment is available, complication incidence, probability of permanent neurologic sequel and rate of mortality are still high in herpes simplex virus encephalitis (HSVE). Early diagnosis and prompt antiviral therapy are essential to improve prognosis and to prevent severe neurologic complications. Here we wanted to present a 46 years old female patient hospitalized at the infectious diseases service with the pre-diagnoses of tuberculosis meningoencephalitis and herpes simplex virus encephalitis (HSVE) was then admitted to intensive care unit upon loss of consciousness and respiratory failure. The patient was discharged at the 102nd day. We believe that early diagnosis and treatment of HSVE cases at intensive care units with a multidisciplinary approach may decrease morbidity and mortality significantly. Keywords: Herpes simplex virus, encephalitis, intensive care unit Özet Tedavisinin mevcut olmasına rağmen herpes simplex virüs ensefalitinin komplikasyon insidansı, kalıcı nörolojik sekel olasılığı ve mortalitesi halen yüksek oranlardadır. Erken tanı ve hızlı antiviral tedavi prognozun düzelmesi ve ciddi nörolojik komplikasyonların önlenmesi için esastır. Tüberküloz meningoensefaliti ve herpes simplex virüs ensefaliti ön tanıları ile enfeksiyon hastalıkları servisine yatırılan 46 yaşındaki bayan hasta, bilinç kaybı ve solunum yetmezliği gelişmesi üzerine yoğun bakım ünitesine alındı. Hasta yatışının 102. gününde taburcu edildi. HSVE olgularının yoğun bakım ünitelerinde, multidisipliner tedavi yaklaşımlarıyla erken tanı ve tedavisinin morbidite ve mortaliteyi belirgin olarak azaltabileceğini düşünmekteyiz. Anahtar sözcükler: Herpes simpleks virus, ensefalit, yoğun bakım ünitesi

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Cumhuriyet Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.135
Atıf : 1.206
2023 Impact/Etki : 0.008
Cumhuriyet Tıp Dergisi