Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
ULUSAL VE GÖZALTI PAZARINDA İŞLEM GÖREN ŞİRKETLERİN TFRS 5 KAPSAMINDA SATIŞ AMAÇLI DURAN VARLIK GRUBUNU KULLANIM EĞİLİMLERİNİN 2009-2014 DÖNEMİ FİNANSAL TABLOLARINDA İNCELENMESİ
2015
Dergi:  
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

TFRS 5 Satış Amaçlı Elde Tutulan Duran Varlıklar ve Durdurulan Faaliyetler standardı çerçevesinde, bir yıl içinde elden çıkarılma ihtimali yüksek olan ve satış planı yapılmış duran varlıkların, satış amaçlı elde tutulan duran varlık veya varlık grubu olarak sınıflandırılması gerekmektedir. Duran varlıkların azalması ve dönen varlıkların artması sonucunu doğuran bu değişiklik, şirketlerin likidite problemlerinin tespitinde kullanılan net işletme sermayesine olan etkisinin değerlendirmesi açısından önem arz etmektedir. Bu çalışmanın amacı payları 2009-2014 döneminde Ulusal ve Gözaltı Pazarı’nda işlem gören şirketlerin satış amaçlı elde tutulan duran varlık grubu kullanım eğilimlerinin incelenmesidir. Bu amaçla,varlık grubunun satış amaçlı olarak sınıflandırılmasının finansal tablolar üzerindeki etkisideğerlendirilmektedir. Yapılan çalışmada satış amaçlı duran varlık gurubunun kullanımının bankalarda, faktoring ve finansal kiralama şirketlerinde daha yüksek olduğu görülmüştür. Ayrıca incelenen tüm şirketlerde duran varlık satışı yapılmasına karşılık satış amaçlı duran varlık hesabının kullanım eğiliminin düşük olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 1.699
2023 Impact/Etki : 0.379
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi