Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Fen Öğretiminde Kavram Karikatürlerinin Öğrencilerin Kavramsal Başarı, Motivasyon ve Tutumlarına Etkisi
2023
Dergi:  
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Fen Bilimleri dersinde kavram karikatürlerinin kullanılmasının öğrencilerin kavramsal başarısı, motivasyonu ve ders hakkındaki tutumları üzerindeki etkisini değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Çalışma grubunu, Konya'nın Bozkır ilçesinde bulunan Sarıoğlan İmam Hatip Ortaokulu'ndaki 7. sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Bu ortaokulda mevcut iki yedinci sınıf rastgele seçilip biri kontrol diğeri deney grubu olarak ikiye ayrılmıştır. Bu çalışmada "Madde ve Özellikleri" başlıklı konu, deney grubuna kavram karikatürleri kullanarak, kontrol grubuna ise geleneksel öğretim yöntemiyle sunulmuştur. Öğrencilerin başarı seviyelerini ölçmek için 18 soruluk bir kavram testi uygulanmıştır. Öğrencilerin ders hakkındaki tutumlarını belirlemek amacıyla 23 maddeli Fen Öğrenmeye Yönelik Motivasyon Ölçeği ve 22 soruluk Fen Bilgisi Tutum Ölçeği kullanılmıştır. Elde edilen veriler t testi ile analiz edilmiştir. Çalışma sonucunda, iki grup arasında kavramsal başarı motivasyon ve tutum bakımından önemli (p>0.05) bir fark bulunamamıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Science Teaching Supported By Concept Cartoons On Secondary School Students' Conceptual Achievement, Motivation and Attitudes Towards Science
2023
Yazar:  
Özet:

The Effect of Science Teaching Supported by Concept Cartoons on Secondary School Students' Conceptual Achievement, Motivation and their Attitudes to Science ABSTRACT This study aims to evaluate the impact of using concept cartoons in science course on students' conceptual achievement, motivation and attitudes about the course. The study group consists of 7th grade students at Sarioglan Imam Hatip Secondary School in Bozkir county of Konya. The two seventh- grade students in this secondary school have been randomly divided into two groups, one serving as the control group and the other as the experimental group. The subject titled "Structure and Properties of Matter" has been presented to the experimental group using concept cartoons and to the control group with the current teaching method. A concept test consisting of 18 questions has been applied to measure the success levels of the students. To determine the attitudes of the students about the course, Motivation Scale for Science Learning consisting of 23 items and Science Attitude Scale consisting of 22 items were used. The obtained data were analyzed using t-test. As a result of the study, no significant (p>0.05)difference has been found between the two groups in terms of conceptual achievement, motivation and attitude. Keywords: Misconception, Concept Cartoon, Conceptual Achievement, Attitude, Motivation

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   other

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dergisi