User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 7
 Downloands 1
ÖĞRETİM KURUM YÖNETİCİLERİNİN TEKNOLOJİYE KARŞI TUTUMLARI İLE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMLERİNİ KULLANMA DURUMU: BARTIN İLİ ÖRNEĞİ
2018
Journal:  
Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu çalışmada Bartın ilinde eğitim hizmeti veren resmi öğretim kurumlarında görev yapan ve bu kurumlarda yönetici kademesinde çalışmakta olan öğretmenlerin teknolojiye, teknolojik gelişme ve değişimlere uyumluluğu konusunda bir analiz yapılmıştır. Okul yöneticilerinin teknolojiye karşı tutumları ile Bartın Üniversitesi’nden bilişim konusundaki istek ve beklentileri araştırılmıştır. Çalışmada yöneticilerin günümüz eğitiminin vazgeçilmezi olan yönetim bilgi sistemine bakış açıları ile teknolojinin öğretim kurumlarında yöneticiler tarafından kullanım durumlarının ne düzeyde olduğunu ortaya çıkartabilmek amaçlanmıştır. Okullar daha etkin bir bilgi sistemi işleyişi için yapılması gerekenler ortaya konulmaya çalışılmıştır. Araştırmanın örneklemi Bartın il sınırları içerisinde bulunan resmi öğretim okullarında yönetim kademesinde görevli 49 öğretmenden oluşturmaktadır. Örneklemin elde edilmesinde rastgele örneklem kullanılmıştır. Verilerin toplanmasında Prof. Dr. Sadegül Akbaba ALTUN tarafından oluşturulan teknolojiye ilişkin tutum ölçeği ve Doç. Dr. Kamile DEMİR’ in yönetim bilişim sistemi ile ilgili yaptığı çalışmalar kullanılarak ankette yer alması istenen sorular belirlenmiştir. Elde edilen veriler SPSS 21 programında analiz edilmiştir

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi