User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 5
ALISON MOORE’UN “IŞIKLI EV” ADLI ROMANINDA MAĞDUR OLARAK ÇOCUK
2023
Journal:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Author:  
Abstract:

Kendi erkini ve geleceğini devam ettirmek için çocukları denetim ve baskı altına almak, onlara şekil vermek isteyen aile, toplum ve siyasi otoriteden oluşan yetişkin dünyası, çocukların bütün masumiyeti, kırılganlığı ve zayıflığı üzerinden bunu gerçekleştirmeye çalışır. Yetişkinlerin onları sözde ıslah etme amacı taşıyan sert tutum ve davranışları altında hayatta kalma mücadelesi veren masum çocuklar, kendilerine biçilen rolü üstlenmek zorunda kalırlar. Parçalanmış aile yapılarında yaşamları adeta ellerinden alınmış olan çocuklar yetişkinler arasındaki çatışmaların da bedelini ödeyen taraf olurlar. Bu çalışmada parçalanmış bir ailenin çocuğunun trajik yaşam öyküsünün anlatıldığı Alison Moore’un Işıklı Ev adlı romanı incelenmiştir. Roman, ebeveyninin, toplumun ve çevresel faktörlerin Futh adlı küçük çocuğun büyüme ve gelişim evreleri üzerindeki yıkıcı etkileri üzerinde yoğunlaşır. Moore, çocuğun, esasen onu korumak ve hayata hazırlamak sorumluluğunu taşıyan yetişkinlerin ne şekilde istismarına maruz kaldığını ve bunun onda yarattığı travmayı ön plana çıkartır.

Keywords:

0
2023
Author:  
Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 693
Cite : 2.529
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi