Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 78
 İndirme 20
What are the Main Determinants of Renewable Energy Consumption? A Panel Threshold Regression Approach
2019
Dergi:  
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Because of severe environmental impacts associated with the use of conventional energy sources, most of the countries attempt to decarbonize their energy sector by increasing share of renewable energy in their total energy consumption which also reduces their energy import dependency. Therefore, this study aims to understand the determinants of renewable energy consumption for 58 countries over the period from 1990 to 2012. The period and number of countries are determined based on the data availability for all the variables. For example, data on total greenhouse gas emissions is available only up to 2012. Analysis is based on a panel threshold regression model to find out asymmetric behavior of renewable energy consumption. The model explains renewable energy consumption by various economic factors in a nonlinear framework. Different effects of these factors are expected under different economic regimes characterized by income level. Results show that for real GDP per capita lower than 1527.977 US$, signs, statistical significance and magnitude of coefficients on some variables differ tremendously compared to the upper regime verifying the asymmetric relationship. Therefore, one can conclude that determinants of renewable energy consumption differ across countries and time based on the real GDP per capita level.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 739
Atıf : 2.782
2023 Impact/Etki : 0.611
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi