Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
Phytoplankton Dynamics and Some Physicochemical Variables in Cakmak Reservoir (Samsun, Turkey)
2014
Dergi:  
Manas Journal of Agriculture Veterinary and Life Sciences
Yazar:  
Özet:

İçme suyu temini ve sulama amaçlı kurulan Çakmak Baraj Gölü’nün fitoplankton dinamiği ve bazı fizikokimyasal özellikleri Mayıs 2003 - Nisan 2005 tarihleri arasında incelenmiştir. Cyanobacteria, Charophyta, Chlorophyta, Cryptophyta, Euglenozoa, Myzozoa ve Ochrophyta divizyolarına ait 132 takson tespit edilmiştir. Ochrophyta divizyosu tür çeşitliliği açısından zengin olmasına rağmen Chlorophyta divizyosunun populasyon büyüklüğü daha fazladır. Ochrophyta divizyosundan Ulnaria ulna, Fragilaria tenera ve Goniochloris mutica, Chlorophyta divizyosundan Chlorella vulgaris, Monoraphidium obtusum ve Ulothrix tenerrima; Cryptophyta divizyosundan Cryptomonas ovata ve C. erosa türlerinin bazı aylarda sayıca arttığı gözlenmiştir. Derinlik örneklerinde fitoplanktonun mevsimsel değişimi yüzey suyu örnekleri ile benzer mevsimsel değişim göstermiştir. Çakmak Baraj Gölü’nde fitoplankton bolluğu kışın daha düşük iken yaz aylarında artış kaydedilmiştir. Baraj suyunun pH değerlerine göre hafif alkali iken kalsiyum değerlerine göre alkali olduğu; sertlik değerlerine göre hafif sert sular grubunda; fosfor değerlerine göre ise düşük ve orta verimlilik derecesine sahip olduğu belirlenmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Manas Journal of Agriculture Veterinary and Life Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Manas Journal of Agriculture Veterinary and Life Sciences