Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 26
 İndirme 3
Bir Meşruiyet Mekânı Olarak Balolar ve Baloların Cumhuriyet Dönemi Türk Romanına Yansımaları
2021
Dergi:  
Turcology Research
Yazar:  
Özet:

Balolar, Türk toplumunda on dokuzuncu yüzyıldan itibaren görülür. Önceleri davetlisi, sonraları ev sahibi olduğumuz bu eğlence kültürü Cumhuriyet’ten sonra resmîleşir. Kimi zaman toplanma, kimi zaman sosyal yardımlaşma maksadıyla yapılan balolar, Cumhuriyet Dönemi romanımıza çeşitli özellikleriyle yansımıştır. Araştırmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin inşası sürecinde baloların dönem romanlarına yansıyan tarafları tespit edildi. Özellikle de o yıllarda Ankara’da bulunan, devlet yönetiminde görev üstlenmiş romancılarımızın, balo tarzı eğlence biçimlerine, yeni insan ve toplum modeline bakış açıları metin analizi yöntemiyle irdelendi. Romanlarda baloların, Batılı yaşam tarzının bir gereği olarak benimsendiği veya tam tersi bir bakış açısıyla Batılılaşmanın yanlış algılanmış bir yönü olarak görülüp eleştirildiği tespit edilmiştir. Romanların büyük bir kısmında ise balolar, kahramanların meşruiyet kazandığı mekânlar olarak kurguya dâhil edilir.

Anahtar Kelimeler:

Balos As Places Of Recognition During and The Reflections Of The Turkish Novel Of The Republican Revolution
2021
Yazar:  
Özet:

The balos are seen in Turkish society since the nineteenth century. This entertainment culture is formalized after the Republic. Sometimes gatherings, sometimes ballads made for the purpose of social assistance, reflected in various characteristics of the Republican period my romance. In study, the period novel reflected sides of the ball in the process of building the Republic of Turkey was detected. In particular, the texts of the analysis of the romantic novels, ball-style entertainment forms, new human and social models in Ankara, which were carried out in those years, were examined by means of text analysis. It has been found in the novels that balos are viewed as a misguided aspect of westernization by a western style of life, or vice versa. In most of the novels, balos are included as places where heroes gain legitimacy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turcology Research

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.086
Atıf : 3.740
2023 Impact/Etki : 0.169
Turcology Research