Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
Yatırım İndirimi İstisnasına İlişkin % 25?lik Tutar Sınırlaması Anayasa Mahkemesi Tarafından İptal Edildi. Anayasa Mahkemesi Kararı Sonrasında Yatırım İndirimi Uygulaması Nasıl Olacak ?
2012
Dergi:  
Vergi Dünyası
Yazar:  
Özet:

Anayasa Mahkemesinin 01.01.2006 tarihinden itibaren yürürlükten kaldırılan Gelir Vergisi Kanunu'nun mülga 19'uncu maddesi ile mülga Ek 1-6'ncı maddeleri kapsamında yapılan yatırım indirimi uygulamasına ilişkin geçiş hükümlerinin düzenlendiği Gelir Vergisi Kanunu’nun geçici 69’ncu maddesinde 3 yıllık süre sınırlamasını iptal etmesi üzerine, Maliye Bakanlığı 6009 sayılı Kanun ile geçici 69’ncu maddede bu defa mükelleflerin yararlanabileceği yatırım indirimi tutarını beyan edilen ilgili yıl kazançlarının %25’i ile sınırlandırmış, kalan % 75 kazanç üzerinden yürürlükteki vergi oranı dikkate alınarak vergi hesaplanması hükme bağlanmıştır. Anayasa Mahkemesi’nin 2010/93 Esas 2012/9 Karar sayılı (Yürürlüğü Durdurma) kararı ile Gelir Vergisi Kanunu’nun geçici 69’uncu maddesinde yer alan yatırım indirimi istisnası olarak indirim konusu yapılacak tutarı ilgili yıl kazancının % 25’i ile sınırlayan düzenleme, Anayasa’ya aykırı bulunarak iptal edilmiş ve kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasına kadar yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmiştir. Anayasa Mahkemesi kararı 18 Şubat 2012 tarih ve 28208 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Bu durumda 18 Şubat 2012 tarihinden itibaren yatırım indiriminde tutar sınırlaması ortadan kalmış olduğu için mükelleflerin 2011 yılına ilişkin verecekleri gelir ve kurumlar vergisi beyannamelerinde ilgili yıl kazancının tamamına yatırım indirimi uygulamasında hukuki bir engel kalmamıştır. Ancak bu konuda Maliye Bakanlığı’nın yapacağı düzenlemelerin takip edilmesinde fayda bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Vergi Dünyası

Dergi Türü :   Ulusal

Vergi Dünyası