Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 11
 İndirme 3
Covid-19 Döneminde Yetişkin Bireylerde Yeme Bozukluğu, Duygusal Yeme, İnternet ve Sosyal Medya Bağımlılığı
2022
Dergi:  
Akdeniz Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZ Amaç: Bu çalışmanın amacı Covid-19 döneminde yetişkin bireylerde yeme bozukluğu, duygusal yeme, internet ve sosyal medya bağımlılığının incelenmesidir. Gereç ve Yöntem: Çalışmaya 18-65 yaş arası iki yüz sekiz birey dahil edildi. Çalışmada sosyo-demografik bilgi formu, Rezzy Yeme Bozukluğu Ölçeği, Duygusal Yeme Ölçeği, İnternet Bağımlılığı Ölçeği ve Sosyal Medya Bağımlılığı Ölçeği kullanıldı. Bulgular: Bireylerin yaklaşık yarısının yeme bozukluğu açısından risk altında olduğu ve sadece %24’nün normal beden kitle indeksi sınırlarında olduğu belirlendi. Çalışmadaki bireylerin günlük internet kullanım süre ortalamaları 5,1±3,6 saat ve sosyal medya kullanım süre ortalamaları ise 2,4±2,2 saatti. Çalışmada tüm ölçekler arasında pozitif yönde korelasyon saptandı (p<0,05). Sonuç: Çalışmanın sonuçları; Covid-19 döneminde yetişkin bireylerin yeme bozuklukları ve internet kullanımı açısından risk altında olduğuna dikkat çekmektedir. Anahtar Sözcükler: Covid-19, Yeme Bozukluğu, Duygusal Yeme, İnternet Bağımlılığı, Sosyal Medya Bağımlılığı

Anahtar Kelimeler:

Eating Disorders, Emotional Eating, Internet and Social Media Addiction In Adult Individuals In Covid-19 Period
2022
Yazar:  
Özet:

ABSTRACT Objective: The objective of this study is to examine eating disorder, emotional eating, internet and social media addiction in adult individuals during the Covid-19 period. Material and Methods: Two hundred eight individuals between the ages of 18-65 were included in the study. Socio-demographic information form, Rezzy Eating Disorder Scale, Emotional Eating Scale, Internet Addiction Scale and Social Media Addiction Scale were used in the study. Results: It was determined that approximately half of the individuals were at risk for eating disorders and only 24% were within the normal body mass index limits. The average duration of daily internet use of adult individuals was 5.1±3.6 hours and their average social media usage time was 2.4±2.2 hours. A positive correlation was found between all scales in the study (p<0.05). Conclusion: The results of the study draw attention to the risk of adult individuals in terms of eating disorders and internet use during the Covid-19 period. Keywords: Covid-19, Eating Disorders, Emotional Eating, Internet Addiction, Social Media Addiction

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Akdeniz Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 564
Atıf : 200
2023 Impact/Etki : 0.04
Akdeniz Tıp Dergisi