Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 39
 İndirme 3
The Impact of Audit Committee and Its Characteristics on the Firms’ Information Environment
2017
Dergi:  
Iranian Journal of Management Studies
Yazar:  
Özet:

The present study aims at investigating the impact of the presence of audit committee and its characteristics on the corporate information environment. These characteristics include independence, financial expertise, size, and the gender of the audit committee. Although several methods have been discussed for measuring information environment in the accounting and finance literature, this research is pioneer in developing a comprehensive index using mathematical method to measure information environment. Given this fact, the impact of the presence of audit committee on information environment during 2008-2015, which was the period before and after the approval of the internal control guidelines, was investigated. The results of analyzing the data collected from 41 firms using panel data technique point to a positive relationship between the presence of audit committee and information environment. In addition, the impact of the audit committee characteristics on information environment during 2012-2015 and after the approval of guidelines was examined. The results of analyzing 121 firms using panel data technique indicate that independence and financial expertise are positively associated with information environment. However, no significant relationship was found between other characteristics and information environment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Iranian Journal of Management Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 429
Atıf : 325
2023 Impact/Etki : 0.067
Iranian Journal of Management Studies