Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 17
ÇEVRİMİÇİ ÖDEV YAZILIMLARININ MUHASEBE DERSLERİNDEKİ ÖĞRENME VE ÖĞRENCİ TATMİNİNE İLİŞKİN BİR ARAŞTIRMA
2020
Dergi:  
Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çevrimiçi ödev yazılımları (ÇÖY) öğretim üyesinin ödevleri çevrimiçi olarak vermesini ve toplamasını sağlamaktadır. Toplanan ödevler yazılım tarafından değerlenmekte ve öğretim üyesinin not defterine otomatik olarak işlenmektedir. Bu çalışmada ÇÖY kullanımının muhasebe derslerindeki öğrenci performansı ve tatmini üzerine olan etkisi analiz edilmiştir. Regresyon sonuçlarına göre ödevini düzenli yapan öğrencilerin final sınavından daha yüksek notlar aldığına ilişkin bazı kanıtlara ulaşılmıştır. Buna ek olarak, ÇÖY kullanımı ile öğrencilerin dersten daha fazla tatmin oldukları sonucuna ulaşılmıştır. Elde edilen bulgular ÇÖY kullanımının muhasebe kavramlarının öğrenilmesine yardımcı olduğunu göstermektedir. Sonuçların geleneksel öğretme yöntemlerini kullanan muhasebe öğretim üyeleri için ilgi çekici olduğu düşünülmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

A Study Of Online Homework Managers On Student Learning and Satisfaction In Accounting Courses
2020
Yazar:  
Özet:

Online homework managers allow instructor to assign and collect homework online; the systems then grade the homework and enter the grades into the instructor’s grade book automatically. This paper addresses the question whether the use of OHMs in accounting courses affects student learning and satisfaction. The regression results provide some evidence that students doing online homework regularly scored significantly higher on final exams. In addition, with the adaptation of the OHMs, students were found to be more satisfied with the course. These findings show that the use of OHMs can help students learn accounting concepts better. Our results are likely to be of interest to many accounting faculty members who continue to use traditional teaching methods.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 480
Atıf : 1.722
2023 Impact/Etki : 0.248
Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi