User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 11
Havacılık Kursu
2010
Journal:  
Fe Dergi
Author:  
Abstract:

Fotoğraf 1950 yılına ait Basın, Yayın ve Tuizm Departmanı’nın yayımladığı Türkiye’yi tanıtan bir kitaptan alınmıştır.1 Kitapta Türkiye’yi doğa güzellikleri, tarihi yerleri ve Türk halkını anlatılmakta ve o dönemin yaşamı hakkında bilgi verilmektedir. Fotoğraftaki kadınlar havacılık kursu öğrencileridir. Fotoğraftaki kadınlar mutlu görünmekte, açık saçları ve üzerlerindeki beyaz tulumlar ile modern görünmektedirler.Fotoğrafın altındaki yazıya göre “genç Türk kızları havacılık konusuna yakın ilgi göstermekte ve bütün milet vatan müdafaası için şevkle çalışmaktadır.” Fotoğraftaki kadınların kıyafetleri dönemin kadınlarının “modern” bir şekilde giyindiğinin altını çizmekte ve Türkiye’nin batılı imajını pekiştirmektedir. Havacılık ve vatan müdafaası gibi alanlarda kadınların varlığına dikkat çekilmekte, o dönemde kadınların erkeklerle “eşit” olduğu hatta savunma gibi eril egemen bir alana bile dahil olabildikleri imajı çizilmektedir. Kitabın Türkçe, İngilizce ve Fransızca olarak yayımlanmış olması ve Türkiye tanıtımında kullanılmak amacıyla yayımlanmış olması düşünüldüğünde yukarıda yazdıklarım daha da anlam kazanmaktadır. Fakat öğrencilerin ve dersi anlatanın da kadın olması ve resimde erkek öğrenci olmaması soru işaretlerine neden olmaktadır

Keywords:

null
2010
Journal:  
Fe Dergi
Author:  
0
2010
Journal:  
Fe Dergi
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Fe Dergi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 304
Cite : 1.330
2023 Impact : 0.024
Fe Dergi