Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
INVESTIGATION OF DEXTERITY, MECHANICAL PROPERTIES, AND BURNING BEHAVIOR OF PROTECTIVE GLOVES PRODUCED WITH HIGH PERFORMANCE YARNS
2017
Dergi:  
Tekstil ve Konfeksiyon
Yazar:  
Özet:

Çalışma yerlerinde sürekli iş kazalarına maruz kalan ellerimizi korumanın en etkili yolu koruyucu eldiven kullanmaktır.  Günümüzde eldivenler, hafif ve ince olmalarıyla el maharetini geliştiren ve yaralanmalardan koruyan yüksek performanslı ipliklerle  üretilmektedir. Bu çalışmada para-aramid, meta-aramid ve %95/5 meta-aramid/para-aramid karışımıyla üretilmiş iplikler kullanılarak  13G eldiven makinasında eldivenler üretilmiştir. Kesme, delinme, yırtılma ve aşınma dayanımı gibi mekanik riskler EN 388 standardına  uygun olarak ölçülmüştür. Ayrıca eldivenlerin mahareti ve yanma davranışları sırasıyla EN420 ve EN ISO 15025 standartlarına göre  incelenmiştir. Test sonuçlarına göre para-aramid eldivenler en yüksek koruyucu performansı göstermiştir. Para-aramid liflerinin %5  olarak meta-aramid lifleriyle harmanlanması aleve maruz bırakıldığında kumaştaki büzülmeyi azaltarak kumaş kırılması ve açılmalarını  önlemiştir. Bunun yanı sıra kesme, delinme ve yırtılma dayanımı değerlerinde iyileşme gözlenmiştir. Üretilen tüm eldivenler maharet  testinde en yüksek seviyeyi yakalamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Tekstil ve Konfeksiyon

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 749
Atıf : 1.014
2023 Impact/Etki : 0.205
Tekstil ve Konfeksiyon