Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 63
 İndirme 26
Müzik Öğretmeni Adaylarının Problem Çözme Becerilerinin Piyano Dersinde Karşılaştıkları Sorunların Çözümüne Olan Etkilerinin İncelenmesi
2017
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı müzik öğretmeni adaylarının problem çözme becerisi (PÇB) algılarını belirlemek ve piyano dersinde karşılaştıkları problemleri çözmede bu algılarının nasıl bir etkisi olduğunu incelemektir. Ayrıca öğrencilerin PÇB algıları cinsiyet ve mezun oldukları lise türüne göre değerlendirilmiş ve piyano dersi başarısı ile arasında anlamlı bir ilişki olup olmadığı araştırılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu, birinci sınıfta öğrenim görmekte olan 35 müzik öğretmeni adayı oluşturmaktadır. Nicel veriler Heppner ve Petersen (1982) tarafından geliştirilen “Problem Çözme Envanteri” ile toplanmıştır. Nitel verileri ise 10 öğrenci ile yapılan görüşme kayıtları oluşturmaktadır. Veriler, bağımsız gruplar için t testi, korelasyon analizi ve içerik analizi kullanılarak çözümlenmiştir. Araştırma sonucunda müzik öğretmeni adaylarının problem çözme becerisi algılarının olumsuz yönde olduğu belirlenmiştir. Yapılan görüşmelerde olumsuz PÇB algısına sahip olan öğrencilerin piyano dersinde karşılaştıkları problemleri çözmede daha başarılı oldukları anlaşılmıştır. Algıları olumlu yönde olan öğrenciler ise piyano dersinde karşılaştıkları problemleri çözme konusunda kendilerine güvenmediklerini belirtmişlerdir. Cinsiyetler arasında toplam puan, yaklaşma-kaçınma ve kişisel kontrol boyutlarında anlamlı farklılık bulunmamaktadır. Problem çözme güveni boyutunda ise erkek öğrencilerin lehine anlamlı farklılık bulunmuştur. Mezun olunan lise türüne göre öğrencilerin PÇB algısı puanlarında ve piyano dersi başarısı ile PÇB algıları arasında anlamlı bir ilişki yoktur. Bu durum görüşme sonuçları ile de desteklenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

review of the effects of music teacher candidates to solve problems in the piano course
2017
Yazar:  
Özet:

the aim of this study is to determine the problem solving skills of the candidates of the music teacher and examine how these perceptions in solving problems they encounter in the piano course, as well as the pupils were evaluated according to the type of high school they have sex and graduated, and there is no meaningful relationship between the success of the piano lesson and the study group of 35 music teachers who have been researching in the first class, the quantitative data was collected with the “problem solving inventory” developed by heppner and petersen 1982 and the uncertainty of the problems of the students were identified in the different ways of solving the problems of the skills of the skills of the skills of the skills of the piano language

Anahtar Kelimeler:

0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.786
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi