Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 25
 İndirme 1
Kanatlı-Borulu Isı Değiştiricilerinde Çukurlu/Çıkıntılı Kanat ile Isı Transfer Performansının Arttırılması
2021
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada kanatlı-borulu ısı değiştiricisinde çukurlu/çıkıntılı kanatın ısı transfer performansına ve akış karakteristiklerine etkisi sayısal olarak incelenmiştir. En uygun tasarım parametresini belirlemek için kanat üzerine dairesel ve 0,667 ile 1,50 olmak üzere iki farklı ovallik oranlı (a/b) çukurlar çift sıralı olarak yerleştirilerek ısı transfer performansına etkisinin araştırılmıştır. Dairesel çukurun çapı 2,8 mm olarak belirlenmiştir. Oval çukurların kesit alanı ise dairesel çukurla eşit tutulmuştur. Hesaplamalar 500, 1000, 1500 ve 2000 olmak üzere 4 farklı Reynold (Re) sayısında laminar akış rejiminde yapılmıştır. Sayısal hesaplamalar Ansys Fluent ile RNG k-ε türbülans modeli kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Ortalama Nusselt sayısı ((Nu) ̅), yüzey üzerinde yanal ortalamalı Nu sayısı dağılımları, termal performans faktörü (TPF) ve akış karakteristikleri ayrıntılı olarak incelenmiştir. Sonuçlar çukur olmayan düz yüzeyli kanatçık ile karşılaştırılmıştır. Sayısal sonuçlar, yüzey üzerine yerleştirilen çukurların/çıkıntıların düz yüzeye göre ısı transferini %26,63’e kadar arttıracağını ortaya koymuştur. Bununla birlikte, TPF incelendiğinde ısı transferi artışında en uygun tasarımın dairesel çukurlu/çıkıntılı kanat tasarımının olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Increase the performance of heat transfer with a hole/output wing in wing-wing heat exchangers
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, the impact of the hole/output wing on the heat transfer performance and flow characteristics in the wing-pipe heat exchanger has been studied numerically. To determine the most suitable design parameter, two different oval ratio (a/b) holes, rotating on the wing and 0.667 to 1.50, are placed in double order and the impact on the heat transfer performance has been studied. The diameter of the circular hole is defined as 2.8 mm. The cutting area of the oval holes is kept equal to the circular holes. The calculations were made in the laminar flow regime in 4 different Reynold (Re) numbers, 500, 1000, 1500 and 2000. Numerical calculations were carried out using the RNG k-ε turbulence model with Ansys Fluent. The average number of Nusselt ((Nu) ), the side average number of Nu distribution on the surface, the thermal performance factor (TPF) and flow characteristics have been studied in detail. The results are compared with a flat surface wing without a hole. Numerical results showed that the hole/output placed on the surface would increase the heat transfer by the flat surface by up to 26.63%. However, when the TPF was studied, it was found that the most suitable design for increased heat transfer was the circular hole/output wing design.

Anahtar Kelimeler:

Enhancement Of Heat Transfer Performance For Fin-tube Heat Exchangers Using Dimpled/protruding Fin Surface
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, effect of dimpled/protruding fin on heat transfer performance and flow characteristics for a fin-tube heat exchanger was numerically investigated. Circular dimple/protrusion and two different dimple/protrusion aspect ratio (a/b) such as 0.667 and 1.50 in a double row arrangement were investigated in order to obtain the most feasible dimple/protrusion design parameter. The diameter of the circular dimple is 2.8 mm. The cross-sectional area of the oval dimples is equal to the cross-sectional area of the circular dimples. Simulations were carried out in the laminar flow conditions at four Reynolds (Re) numbers including 500, 1000, 1500 and 2000. Numerical calculations were performed with Ansys Fluent 19.2 using RNG k-ε turbulence model. Average Nusselt number ((Nu) ̅), lateraly-averaged Nu number distributions on the surface, thermal performance factor (TPF) and flow characteristics were comprehensively investigated. Results were compared with the flat fin surface. Numerical results revealed that dimple/protrusion fin increases heat transfer up to 26.63% compared to the flat surface. However, it was determined that the most feasible design for enhancement heat transfer is circular dimpled/protruding fin design for the fin-tube heat exchangers according to TPF results. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.656
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi