Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 20
 İndirme 6
Farklı hammaddeler kullanılarak üretilmiş olan konvansiyonel ve polyester özlü ipliklerin performans özelliklerinin karşılaştırılması
2018
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmada farklı hammaddeler kullanılarak üretilmiş olan konvansiyonel ve polyester özlü ipliklerin performans özelliklerinin karşılaştırılması amaçlanmıştır.  Bu amaçla beş farklı (pamuk, viskon, modal, bambu, polyester) hammadde kullanılarak beş farklı polyester özlü iplik üretilmiştir. Ayrıca karşılaştırma yapmak amacıyla aynı üretim parametreleri ile beş farklı konvansiyonel iplik üretimi de gerçekleştirilmiştir. Üretilen ipliklerin tüylülük, düzgünsüzlük ve mukavemet özellikleri incelenmiştir. Test sonuçlarına göre, pamuk ve bambudan elde edilen özlü ipliklerin tüylülük değerleri konvansiyonel ipliklere göre yüksek; viskon, modal ve polyesterden elde edilen özlü ipliklerin tüylülük değerleri ise daha düşük çıkmıştır. Özlü iplikler ve konvansiyonel ring ipliklerin düzgünsüzlük değerleri arasında önemli bir fark görülmemiştir. Ayrıca modal ve polyester hariç tüm iplik türlerinde özde kullanılan polyesterin ipliklerin kopma mukavemeti değerlerini arttırdığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Comparison of performance characteristics of conventional and polyester derived wire that are produced using different raw materials
2018
Yazar:  
Özet:

The study aims to compare the performance characteristics of conventional and polyester derived wire that are produced using different raw materials.  For this purpose, five different polyester extract wheels were produced using five different raw materials (cotton, viscon, modal, bamboo, polyester). There were also five different conventional wire production with the same production parameters for comparison. The characteristics of the hairy, irregularity and strength of the produced wire have been studied. According to the test results, the hairy values of the cotton and bamboo derived thread are higher than the conventional thread; the hairy values of the cotton, modal and polyester derived thread are lower. There is no significant difference between the inexactitude values of coated wire and conventional ring wire. It has also been shown that all types of wire, except modal and polyester, are used in polyester wire, which increases the break-up strength values.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.968
Atıf : 4.367
2023 Impact/Etki : 0.145
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi