Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 10
 İndirme 3
Farklı Presleme Basınçları İle Üretilen Toz Metal Çeliklerin Aşınma Davranışlarının Belirlenmesi
2019
Dergi:  
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yapılan bu çalışmada, toz metalürjisi ile farklı presleme basınçları ile üretilen Fe-%3Si-%2Ni-%0,35Gr bileşimine sahip alaşımlarının sabit yük altında aşınma davranışları incelenmiştir. Türbüla tipi değirmende 20 dk karıştırılan tozlar üç farklı (300 MPa, 500 MPa ve 700 MPa) presleme basıncı kullanılarak preslenmiş ve ham numuneler üretilmiştir. Üretilen ham numuneler argon gazı atmosferinde, 1200 °C sıcaklıkta 30 dakika sinterlenmiştir. Üretilen numuneler, mikro yapı incelemeleri, sertlik ve yoğunluk ölçümleri ile karakterize edilmiştir. Sinterleme öncesi ve sonrası yoğunluk ölçümleri yapılmış ve gözeneklilik oranı belirlenmiştir. Aşınma testleri standart pin on disk aşınma tipi test cihazında 50 N yük altında 3 farklı (1000 m, 2000 m ve 3000 m) kayma mesafesi kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlarda artan presleme basıncı ile yoğunluğun arttığı ve beraberinde gözenek oranının azaldığı görülmüştür. Aşınma testleri sonucunda en yüksek ağırlık kaybının 500 MPa basınçla preslenen alaşımda elde edilirken, en düşük ağırlık kaybının 700 MPa basınçla preslenen alaşımda elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Determination of Dust Metal Steels Manufactured With Different Pressure
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, we have studied the compounding behaviour under a fixed load of the alloys with the Fe-%3Si-%2Ni-%0,35Gr composition produced with different pressing pressures with dust metallurgy. 20 min mixed powder in the turbo-type moisture is pressed and raw samples are produced using three different (300 MPa, 500 MPa and 700 MPa) pressing pressure. The raw samples produced are synthesized in the atmosphere of argon gas, at a temperature of 1200 °C for 30 minutes. Produced samples are characterized by micro-structure examinations, hardness and intensity measurements. Pre- and post-sintering intensity measurements have been made and the portionability rate has been determined. Switching tests are used in the standard pin on disk switching type test device with 3 different switches (1000 m, 2000 m and 3000 m) under 50 N load. In the results obtained, the increased pressure and intensity increased and the percentage of portion decreased. The highest weight loss is achieved in the 500 MPa pressure-pressed alloy, while the lowest weight loss is achieved in the 700 MPa pressure-pressed alloy.

Anahtar Kelimeler:

Determination Of Wear Behavior Of Powder Metal Steels Produced By Different Pressing Pressures
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, was investigated the wear behavior of alloys with Fe - 3%Si - 2%Ni -% 0.35 Gr composition produced by different pressing pressures with powder metallurgy. The powders were mixed for 20 minutes in the turbine type mill, green compacts were produced that pressed using three different pressing pressures (300 MPa, 500 MPa and 700 MPa). The produced green compacts were sintered in argon gas atmosphere, at 1200 °C temperature for 30 min. The produced samples were characterized by microstructure analysis, hardness and density measurements. The density measurements were made before and after sintering and the porosity rate was determined. The wear tests were made on the standard pin-on-disc wear machine, at 3 different (1000 m, 2000 m and 3000 m) sliding distances and under 50 N load. In the results, it was observed that the porosity decreases and the density increased with the increasing pressing pressure. As a result of the wear tests, the highest weight loss was obtained in the pressed alloy with 500 MPa pressure, while the lowest weight loss was obtained in the pressed alloy with 700 MPa pressure.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 340
Atıf : 1.357
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi