Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Siyah ve beyaz mersinde (Myrtus communis) meyve özelliklerinin ve yaprak uçucu yağ bileşiminin mevsimsel değişimi
2016
Dergi:  
Mediterranean Agricultural Sciences
Yazar:  
Özet:

Mersin (Myrtus communis L.), Akdeniz bölgesinde doğal olarak yetişen tıbbi ve aromatik bir bitkidir. Beyaz mersin meyvesi, ülkemizde ticari olarak sofralık amaçlı yetiştirilmektedir. Siyah mersin meyvesinin tüketimi daha az ve tarımsal özellikleri konusunda da çok az bilgi mevcuttur. Son yıllarda, siyah renkli meyvelere yüksek antioksidan kapasiteleri nedeniyle ilgi artmıştır. Ayrıca siyah mersin meyvesinin önemli bir hastalık ve zararlısının olmayışı, bu meyvenin organik yetiştirilmesini de cazip kılmaktadır. Mersin bitkisi yapraklarından ekstrakte edilen uçucu yağlar, mersin yağı adıyla tıbbi ve aromatik amaçlı kullanılmaktadır Bu çalışmanın amacı, siyah ve beyaz renkli mersinlerde; meyve tutumundan hasada kadar olan meyve gelişim döneminde, yaprak ve meyvelerde meydana gelen değişimleri incelemektir. Bu açıdan, Temmuz-Kasım ayları arasındaki dönemde; meyvelerdeki fiziksel ve kimyasal değişimler ile yapraklardaki uçucu yağ bileşenlerindeki değişiklikler saptanmıştır. Bu dönemde, mersin tiplerine göre yaprak eni 9.84-13.30 mm; yaprak boyu 25.84-31.51 mm arasında değişmiştir. Ortalama meyve ağırlığı (mg meyve-1); Hambeles tipinde 605.68; Yakup tipinde ise 355.94 olarak saptanmıştır. Mersin bitkisi yapraklarında en yüksek uçucu bileşenler α-pinene (% 40.67) ve 1,8- cineole (% 38.78) olarak tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The seasonal change of the characteristics of the fruit in the black and white myrtus (Myrtus communis) and the composition of the leaflet oil
2016
Yazar:  
Özet:

Mersin (Myrtus communis L.) is a medical and aromatic plant that grows naturally in the Mediterranean region. The fruit of white marble is cultivated commercially for food purposes in our country. The consumption of black mercury fruit is less and there is also very little information about its agricultural characteristics. In recent years, the interest in black-colored fruits has increased due to its high antioxidant capacity. Furthermore, the absence of a significant disease and harmfulness of the black mercury fruit makes the organic cultivation of this fruit also attractive. Flowing oils extracted from the leaves of the peanut plant are used for medical and aromatic purposes called peanut oil This study aims to study the changes occurring in the leaves and fruits in black and white peanut but from the attitude of the fruit to the harvest during the fruit development period. In this regard, during the period between July and November, physical and chemical changes in the fruits and changes in the flighting fat components in the leaves were observed. During this period, the leaf length varied between 9.84-13.30 mm, and the length of the leaf was between 25.84-31.51 mm. The average fruit weight (mg of fruit-1) is 605.68 in the type of Hambeles and 355.94 in the type of Jacob. The highest flighting components in the leaves of the mercury plant are α-pinene (40.67) and 1,8- cineole (38%) It was found 78.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Mediterranean Agricultural Sciences

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 724
Atıf : 4.382
2023 Impact/Etki : 0.061
Mediterranean Agricultural Sciences