Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 49
 İndirme 3
DOĞU ANADOLU’DA İDARİ YAPILANMA (1877-1878 OSMANLI-RUS SAVAŞI’NDAN SONRA)
2008
Dergi:  
Turcology Research
Yazar:  
Özet:

1877-1878 Osmanlı – Rus Savaşı’nda Balkanlar ve Anadolu’da Kars, Ardahan ve Bayezid bölgeleri Ruslar tarafından işgal edilmiştir. Savaşın sonunda yapılan Ayastefanos Antlaşmasıyla Kars, Ardahan, Batum ve Bayezid sancakları Rusya’ya verilmiştir. Daha sonra yapılan Berlin Antlaşması ile Bayezid Sancağı Osmanlı tarafında bırakılmıştır. Bu sınır değişmeleri nedeni ile hem Osmanlı hem de Rusya idari yapısında yeni yapılanmaya gidilmiştir. Livane (Artvin) kazasından bazı köyler sınırın Osmanlı tarafında kalmış ve bu köyler Kiskim (Yusufeli) kazasına bağlanmıştır. Fakat Kiskim kaza merkezi bu köylere çok uzak düştüğünden kaza merkezi nispeten daha ortada olan Öğdem köyüne nakledilmiştir. Bu sefer de kazada idari başka problemler ortaya çıkmış ve kaza merkezi Ersis’e taşınmıştır. Yeni sınır boyunda kalan köyler diğer kazalara bağlanmak sureti ile idari bağlılık sorunu çözülmüş olmasına rağmen bu köylerin kullandıkları meralardan bazıları Rusya tarafında kaldığından mera problemi ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turcology Research

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.101
Atıf : 3.836
Quarter
Filoloji Temel Alanı
Q2
28/84

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q3
262/520

Turcology Research