Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Gördes Lateritinin CO Atmosferinde İzotermal Olmayan İndirgenme Kinetiği
2021
Dergi:  
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences
Yazar:  
Özet:

Nikel metaline yönelik her geçen gün artan talebe rağmen sülfit yataklarının tükeniyor oluşu sektörün yönünü düşük Ni içeriği ve yüksek enerji gerektirmesi dolayısıyla birincil kaynak olarak pek tercih edilmeyen laterit yataklarına çevirmiştir. Dolayısıyla hem maliyetleri hem de sera gazı emisyonları düşürerek bu cevherleri etkin şekilde işleyebilmek için alternatif yolların bulunması elzemdir. Lateritlerdeki nikelin kazanılması için katı faz indirgenmesi ve akabinde magnetik yolla ayırma cazip bir seçenektir. Bu nedenle bu çalışma Gördes lateritinin (Manisa, Türkiye) farklı ısıtma hızlarında (20, 25, 30, 35, ve 45 ºC/dak.) izotermal olmayan indirgenme kinetiğini konu almıştır. Aktivasyon enerjileri Friedman (FR), Kissinger-Akahira-Sunose (KAS), ve Flynn-Wall-Ozawa (FWO) yöntemleriyle, hızı kontrol eden mekanizmalar ise Sestak-Berggren Eşitliğinin Malek yorumu ile belirlenmiştir. İndirgenme prosesi, kinetik analiz sonuçlarına dayanılarak sırasıyla "0 ile 0,16", "0,16 ile 0,45", and "0,45 ile 0,7" indirgenme dereceleri arasında yer alan üç bölgeye ayrılmıştır. İlk bölgenin 53 kJ/mol’ lük bir aktivasyon enerjisiyle, arayüz reaksiyon kontrolü altında gerçekleştiği, ikinci ve üçüncü bölgelerin ise sırasıyla 126 kJ/mol ve 379 kJ/mol’ lik aktivasyon enerjisiyle, karışık kontrollü olarak gerçekleştiği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
Non-isothermal Reduction Kinetics Of Gordes Laterite In Co Atmosphere
2021
Yazar:  
Özet:

The growing demand for nickel metal and the depletion of high-grade sulfide ore reserves have turned the direction of industry towards laterites which are not desirable as the primary source due to their low Ni content and more energy-intensive processing. Thus, alternative routes are essential for effectively processing these ores while reducing the costs and greenhouse gas emissions. Solid-state reduction followed by magnetic separation is an attractive option for recovering the nickel in laterites. Hereby, this study analyzed the non-isothermal reduction kinetics of nickel laterite from Gördes (Manisa, Turkey) by CO at different heating rates of 20, 25, 30, 35, and 45 ºC/min. The activation energies were determined by Friedman (FR), Kissinger-Akahira-Sunose (KAS), and Flynn-Wall-Ozawa (FWO) methods, and the controlling mechanisms were determined by the Malek interpretation of the Sestak-Berggren Equation. The reduction process was divided into three stages which take place between "0 to 0.16", "0.16 to 0.45", and "0.45 to 0.7" reduction degrees respectively according to the kinetic analysis results. The first stage was determined to be interface reaction controlled (with "Ea" of 53 kJ/mol), while the second and third were determined to be mixed controlled (with "Ea" of 126 kJ/mol and 379 kJ/mol, respectively).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 512
Atıf : 946
2023 Impact/Etki : 0.132
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences