Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 4
AKKUŞ’UN EKOTURİZM POTANSİYELİNİN SWOT ANALİZİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ
2021
Dergi:  
Akademik MATBUAT
Yazar:  
Özet:

Küresel iklim krizi, salgın hastalıklar, kalabalık şehirlerin verdiği stres gibi sorunlar son zamanlarda insanları bireyselleştirilmiş turizm hareketliliğine yönlendirmeye başlamıştır. Dolayısıyla doğal, el değmemiş, temiz ve serin havaya sahip destinasyonlar turizm hareketliliği için önem arz etmektedir. Akkuş destinasyonu Ordu iline bağlı, Samsun ve Tokat sınırlarında konumlanmaktadır. Yüksek, ormanlık arazilerle kaplı ve temiz bir havaya sahiptir. Tüm bu yönleriyle bireyselleştirilmiş turizm aktivitelerine elverişli olduğu söylenebilir. Bu araştırmada Akkuş destinasyonunun ekoturizm envanteri tespit edilmiş olup, ekoturizm faaliyetlerine yönelik SWOT analizi yapılmıştır. Elde edilen sonuçlara bakıldığında Akkuş’u en güçlü kılan özelliği ormanlık arazileri olduğu, en zayıf yönü olarak ise turistik tesis ve eğitim eksikliğinden bahsedilebilir. Ayrıca Akkuş’un ekoturizm faaliyetleri yönünden gelişimi için en önemli fırsatı olarak yerel coğrafik doğası ve geleneksel kültürünün yitmemiş olması söylenebilir. Ancak Akkuş’un ekoturizm bağlamında gelişiminin ve Akkuş’un doğasının yok olmasının önünde en büyük tehdit ise ormanlık arazilerde kesim çalışmalarının yürütülmesidir. İvedi olarak ağaç kesim işleminin destinasyonda durdurulması gerekmektedir. Aksi durumda yakın bir dönemde ormanlık araziler yok olmayla karşı karşıyadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Akademik MATBUAT

Dergi Türü :   Uluslararası

Akademik MATBUAT