Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Moleküler Baskılanmış/Altın Nanoparçacık-Peptit Nanotüp ile Fonksiyonelleştirilmiş Tek Kullanımlık Biyoçip ile IL-6 Tayini
2022
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, çeşitli hastalık türlerine sahip hastalarda miktarının arttığı tespit edilen ve kanser biyobelirteci olarak kabul edilmiş bir sitokin türü olan İnterlökin 6 (IL-6)’nın tayini için moleküler baskılanmış aşırı oksitlenmiş polipirol (MIP(o-ppy)) ve altın nanoparçacık-peptit nanotüp (GNP-PNT) ile fonksiyonelleştirilmiş tek kullanımlık elektrot sistemi geliştirildi. Hem modifiye edici ajan hem de elektrot yüzeyi çeşitli yöntemlerle karakterize edildi. Moleküler baskılanmış elektrotlar ile IL-6’nın nicel analizi redoks çiftinin elektrokimyasal davranışı değişimi üzerinden voltametrik olarak gerçekleştirildi. Diferansiyel puls voltametri (DPV) tekniği kullanılarak doğrusal çalışma aralığı 1-200 pg/mL ve gözlenebilme sınırı (LOD) ise 0,2 pg/mL olarak bulundu. Önerilen çalışma kapsamında, düşük maliyetli, uzmanlık gerektirmeyen, kullanımı kolay, yüksek hassasiyetle ölçüm ve analiz yapan, hızlı cevap süresine sahip moleküler baskılanmış tek kullanımlık elektrotlar ileride hasta başı ölçümlerine uyarlanabilme potansiyeline sahiptir. 

Anahtar Kelimeler:

Detection Of Il-6 With A Functionalized With Gold Nanoparticle-peptide Nanotube Molecularly Imprinted Single-used Biochip
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, molecularly imprinted over oxidized polypyrrole (MIP(o-ppy)) and functionalized with gold nanoparticle-peptide nanotube (GNP-PNT) single-used electrode system was developed for detection of Interleukin 6 (IL-6) which is a type of cytokine that has been found to be increased in patients with various disease types and has been accepted as a cancer biomarker. Both the modifying agent and the electrode surface were characterized by various methods. Quantitative analysis of IL-6 with molecularly imprinted electrodes was performed voltammetrically over the change in the electrochemical behavior of the redox couple. By using the differential pulse voltammetry (DPV) technique, the linear working range was achieved as 1-200 pg/mL and the limit of detection (LOD) was found as 0.2 pg/mL. Within the scope of the proposed study, molecularly imprinted disposable electrodes that do not require expertise, are easy to use, measure and analyze with high sensitivity, and have a fast response time have the potential to be adapted to point of care measurements in the future.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.135
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi