Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
Pamukta (Gossypium ssp.) F1 Melezlerinin Lif Verimine Etkili Bazı Karakterlerde Heterosis, Heterobeltiosis ve Ekonomik Heterosis
2011
Dergi:  
Journal of Agricultural Sciences
Yazar:  
Özet:

This study was conducted to determine some traits effective on fiber yield at F1 hybrids of some cotton cultivars belong to Gossypium hirsutum L. species and Aşkabat 100 cultivar belong to Gossypium barbadense L. species. According to the results 7 combinations showed positive heterosis for cotton yield, number of monopodial branches, number of sympodial branches and plant height and, also 6 combinations showed positive heterosis for fiber yield and boll number per plant while, 7 combinations showed negative heterosis for ginning turnout. Combinations when investigated for heterobelthosis; 6 combinations showed negative heterobelthosis for cotton yield, 7 combinations showed negative heterobelthosis for ginning turnout and giber yield, 3 combinations showed negative heterobelthosis for number of monopodial branches and boll number per plant, 5 combinations showed negative heterobelthosis for plant height while, 6 combinations showed positive heterobelthosis for number of sympodial branches. While 6 combinations showed positive heterosis for number of sympodial branches and number of monopodial branches, 7 combinations showed negative heterosis for cotton yield, ginning turnout and fiber yield.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal of Agricultural Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.092
Atıf : 3.921
2023 Impact/Etki : 0.366
Journal of Agricultural Sciences