Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Dev boyutlarda deri ve yumuşak doku kanserleri
2008
Dergi:  
Southern Clinics of Istanbul Eurasia
Yazar:  
Özet:

AMAÇ: İnsan vücudunda tümörler en sık deri ve yumuşak dokulardan kaynaklanırlar. Büyük deri ve yumuşak doku tümörleri, belirgin mortalite ve morbidite ile birlikte önemli anatomik yapıları etkileyebilirler. Bu çalışmada, çok büyük boyutlu deri ve yumuşak doku tümörleri klinik görünüm, tanı, patolojik tipler ve tedavi yaklaşımları açısından araştırıldı. YÖNTEMLER: Bu çalışmaya geriye dönük olarak incelenen 1016 deri ve yumuşak doku kanser olgusunda, tümör boyutları herhangi bir planda 15 cm ve üzeri olan 18 hasta alındı. Lezyonlar geniş şekilde cerrahi olarak çıkarıldı ve oluşan defektler karmaşık rekonstrüktif girişimlerle onarıldı. Hastalar beş yıla kadar takip edildi. BULGULAR: Üç tip deri ve yumuşak doku kanseri ortaya kondu. Bunlar: Skuamöz hücreli kanser sekiz olgu, sarkom beş olgu ve bazal hücreli kanser beş olgu. En iyi sağ kalım değerleri bazal hücreli kanserlerde, en kötü sağkalım değerleri ise sarkomlarda görüldü. SONUÇ: Büyük tümörlerde artmış mortalite ve morbidite özellikleriyle cerrahi yaklaşım son derece güçtür. Skuamöz hücreli kanser ve sarkomlarda, tümör boyutu sağkalımı etkileyen önemli bir risk faktörüdür. Cerrahi yaklaşım bu grup hastalarda hayat kalitesini iyileştirse de sadece palyatiftir. Bununla birlikte bazal hücreli kanser olgularında sonuçlar daha iyidir ve küratif cerrahi mümkün olabilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Large skin and soft tissue cancers
2008
Yazar:  
Özet:

Objective: Tumors in the human body are most often caused by skin and soft tissues. Large skin and soft tissue tumors can affect significant anatomical structures, along with noticeable mortality and morbidity. In this study, very large skin and soft tissue tumors were studied in terms of clinical appearance, diagnosis, pathological types and treatment approaches. Methods: In 1016 cases of skin and soft tissue cancer, which were studied backward to this study, 18 patients with tumor sizes were taken at any rate of 15 cm and above. The lesions were widely removed by surgery and the defects formed were repaired by complex reconstructive efforts. Patients were followed for five years. There are three types of skin and soft tissue cancer. These are: Eight scumocellular cancer phenomena, five sarcoma phenomena and five basal cellular cancer phenomena. The best survival values were found in basal cell cancer, and the worst survival values were found in sarcoma. The surgical approach with increased mortality and morbidity characteristics in large tumors is extremely difficult. In scumocellular cancer and sarcoma, the tumor size is an important risk factor that affects survival. Although the surgical approach improves the quality of life in this group of patients, it is only palliative. However, in cases of basal cell cancer, the results are better and curative surgery may be possible.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Southern Clinics of Istanbul Eurasia

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.360
Atıf : 617
Southern Clinics of Istanbul Eurasia