User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 3
 Views 38
 Downloands 2
Etkili Turizm Diplomasisi, Aşı Turizmi ve Üçlü-Sarmal Modeli: Baltık Ülkeleri Araştırması
2021
Journal:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Author:  
Abstract:

2019 yılı sonunda başlayan ve giderek tüm dünya geneline yayılan Koronavirüs (COVID-19) pandemisi turizm sektörünü olumsuz anlamda etkilemiştir. Bu çalışmanın amacı, gelişmekte olan ülkelerde etkili turizm diplomasisi ve aşı turizminin Üçlü Sarmal Modeli çerçevesinde incelenmesidir. Bu araştırmada etkili turizm diplomasisi ve üçlü sarmal modeli ile 3 Baltık Ülkesi’nde (Letonya, Litvanya ve Estonya) COVID-19 pandemisi sonrası 2021-2030 yıllarını kapsayacak 10 yıllık dönem içerisinde bölgesel kalkınma, istikrarlı/birikimsel büyüme, stratejik planlama ve inovasyon odaklı bütünsel perspektif taşıyan etkili bir strateji ajandası önerilmektedir. Turizm sektöründe COVID-19 pandemisinin oluşturduğu tahribatı optimum düzeyde iyileştirmek maksadıyla çok-katmanlı yönetişim bağlamında kalkınma, stratejik planlama, istikrarlı/birikimsel büyüme ve etkili stratejilerin uygulanmasında kamu kurumları ile özel sektör arasındaki etkileşimin yanı sıra üniversitelerin, araştırma merkezlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, düşünce kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, gençlerin ve girişimcilerin doğrudan dayanışma ve işbirliği mekanizmasına dahil edilmesi gerekmektedir. Turizm sektörünün en az 38 farklı sektöre de olumlu etkisi dikkate alındığında özellikle itici güç etkisi anlamı taşıması bakımından bölgeler-arası, şehirler-arası ve sektörler-arası düzeylerde dayanışma ve işbirliği mekanizmalarına fonksiyonel bir yapı kazandırılmalıdır. Çalışmada, turizm diplomasisi kapsamında ülkelerin aşı turizmi stratejileri de incelenmiştir. COVID-19 pandemisine son vermesi düşünülen “BioNTech-Pfizer Aşısı”, “AstraZeneca-JohnsonJohnson-Oxford Üniversitesi Aşısı”, “Moderna Aşısı” vb. gibi aşıların aşı turizmi kapsamında turistlerin aşı yaptırma niyetleri ve COVID-19 pasaportu çıkarma amacıyla ülkelere seyahat etmelerindeki nedensellik açıklanmıştır.

Keywords:

null
2021
Author:  
0
2021
Author:  
Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles










Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 467
Cite : 380
2023 Impact : 0.09
Turkish Studies Economics, Finance, Politics