Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
On the signed Italian domination of graphs
2019
Dergi:  
Computer Science Journal of Moldova
Yazar:  
Özet:

A signed Italian dominating function on a graph $G=(V,E)$ is a function $f:V\to \{ -1, 1, 2 \}$ satisfying the condition that for every vertex $u$, $f[u]\ge 1$. The weight of signed Italian dominating function is the value $f(V)=\sum_{u\in V}f(u)$. The signed Italian domination number of a graph $G$, denoted by $\gamma_{sI}(G)$, is the minimum weight of a signed Italian dominating function on a graph $G$. In this paper, we determine the signed Italian domination number of some classes of graphs. We also present several lower bounds on the signed Italian domination number of a graph. In particular, for a graph $G$ without isolated vertex we show that $\gamma_{sI}(G)\ge \frac{3n-4m}{2}$ and characterize all graphs attaining equality in this bound. We show that if $G$ is a graph of order $n\ge2$, then $\gamma_{sI}(G)\ge 3\sqrt \frac{n}{2}-n$ and this bound is sharp.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Computer Science Journal of Moldova

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 3.639
Computer Science Journal of Moldova