Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 28
 İndirme 2
Physical and chemical properties of copper-zinc galvanic sludge in the process of thermal treatment
2020
Dergi:  
French-Ukrainian Journal of Chemistry
Yazar:  
Özet:

This academic work is focused on the study of physical-chemical patterns of copper-zinc galvanic sludge dissolution prior to and after thermal treatment in model solutions with a given pH. They show that all types of galvanic sludge eluates prior to and after thermal treatment are characterized by rather high concentrations of Cu2+ and Zn2+ ions. In acid eluates, the contents of zinc and copper ions are comparable. In extracts of distilled water and buffer solution, Zn2+ concentrations are higher than those of Cu2+. It has been established that the thermal treatment of galvanic sludge does not contribute to the retention of heavy metal ions in the sample. The intensity of dissolution of copper and zinc from galvanic sludge after thermal treatment increases with decreasing pH. It is proved that copper-zinc galvanic sludge presents a potential water-migration hazard.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












French-Ukrainian Journal of Chemistry

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 176
Atıf : 4
French-Ukrainian Journal of Chemistry