Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 3
Diş Hekimlerine Yönelik Şiddet: Bir Anket Çalışması
2016
Dergi:  
Adli Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın iki amacı vardır. Birincisi ağız ve diş sağlığı tanı ve tedavi birimlerinde çalışan diş hekimlerinin maruz kaldıkları ve tanık oldukları şiddetin niteliklerinin belirlenmesidir. İkincisi ise yaşanan şiddet olayı sonrasındaki sürecin ortaya konulmasıdır. Gereç ve Yöntem: 1 Temmuz 2014 - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında İstanbul’daki kamuya ait ağız ve diş sağlığı merkezleri ile üniversitelerin diş hekimliği fakültelerinde görev yapan diş hekimlerine yönelik bir anket çalışması yapıldı. Anket formu üç bölümden oluşturuldu. Birinci bölümde demografik veriler, ikinci bölümde şiddetin sebepleri ve şiddetin önlenmesine yönelik alınabilecek önlemler, üçüncü bölümde ise maruz kalınan şiddetin niteliklerinin belirlenmesine yönelik sorular bulunmaktadır. Bulgular: Katılımcıların %48.5’i (n=32) tüm meslek hayatları boyunca en az bir kere şiddete maruz kaldığını, şiddete maruz kaldığını belirtenlerin %65.6’sının (n=21) da son bir yıl içinde şiddetle karşılaştığı saptandı. Maruz kaldıkları şiddet türü sorgulandığında, %71.9’u (n=23) sadece sözel, %18.7’si (n=6) ise hem sözel hem de fiziksel şiddete maruz kaldıklarını belirtti. Toplumda şiddet vakalarının arttığına inananların oranı %95.5 (n=63) bulundu. Anket çalışması yapılan kurumda şiddet vakalarının arttığına inananların oranı %69.7 (n=46) ve şiddetin engellenebileceğini düşünenlerin oranı ise % 86.4 (n=57) olarak belirlendi. Sonuç: Çalışma küçük bir grubun bu konudaki görüşlerini yansıtmakla birlikte diş hekimlerinin de sağlık alanındaki şiddetten etkilendiğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Violence to Dentists: A Survey Study
2016
Yazar:  
Özet:

Objective: This work has two objectives. The first is the determination of the qualities of violence that dentists who work in oral and dental health diagnostics and treatment units are exposed and witnessed. The second is the discovery of the incident after the incident. Instruments and Methods: From 1 July 2014 to 31 December 2014 a survey was conducted to the public oral and dental health centers in Istanbul and to the university’s dental faculty dentists. The survey form was formed from three sections. The first part includes demographic data, the second part includes the causes of violence and the measures to be taken to prevent violence, and the third part includes questions about the characteristics of the violence exposed. Results: 48.5% of participants (n=32) found that at least once during their entire career life, and 65.6% of those who said they were exposed to violence (n=21) found that they had been exposed to violence during the last year. When questioned the type of violence they were exposed, 71.9% (n=23) said they were exposed to oral violence only and 18.7% (n=6) said they were exposed to both oral and physical violence. The percentage of those who believe the number of cases of violence in society increased was 95.5 (n=63) . The survey found that the percentage of those who believed the number of cases of violence increased was 69.7 percent (n=46) and the percentage of those who believed the violence could be prevented was 86.4 percent (n=57) . Result: The study reflects a small group’s views on this subject, but it shows that the dentists are also affected by violence in the field of health.

Anahtar Kelimeler:

0
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Adli Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 671
Atıf : 915
Adli Tıp Bülteni