Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 48
 İndirme 10
SİNEMADA TEHLİKENİN YENİ ANLATI DİLİ: SOSYAL MEDYA İÇERİKLİ GERİLİM FİLMLERİ
2018
Dergi:  
TRT Akademi
Yazar:  
Özet:

Giriş: İçinde bulunduğumuz yüzyılın, toplum yaşamında yarattığı önemli değişikliklerden biri ve belki de en önemlisi olarak değerlendirilebilecek internet, dijital çağın özelliklerine uygun olarak insan yaşamını kuşatmıştır. İletişim kurma biçimlerinden, arkadaşlık ilişkilerine kadar gündelik yaşamın her anı yeniden tanımlanmış ve bu dijital kuşatmaya göre yeniden kurgulanmıştır. Toplumsal değişimleri kendine özgü diliyle anlatan ve aktaran sinema da bu kuşatmadan etkilenmiş ve son yıllarda benzer anlatı dilini benimseyen sosyal medya içerikli filmler dikkat çekmeye başlamıştır Gereç ve Yöntemler: Bu çalışma, sinemanın tehlike kavramı çerçevesinde kurgulandığı, sosyal medya içerikli gerilim filmlerini, 2016 yılında vizyona giren Nerve filmi örneklemi kapsamında, eleştirel metin analizi yöntemiyle incelemeyi amaçlamıştır.  Sonuç: Çalışmada, sosyal medyanın sinemada tehlike ve gerilim kurgusuyla aktarımı, özellikle gençlerin sosyalleşme sürecinde öneminin yadsınmaması gereken internetin, tehlikelerine karşı uyarının farklı ve etkin bir yolu olarak değerlendirilmiş ve sosyal medyadaki tehlikenin sinemadaki yansıması hakkında bir çerçeve çizilmiştir Tartışma: Küresel özellikleriyle sosyal medya, sinemada konu olduğu filmlerde verilen mesajlar vasıtasıyla tüm kültürleri ve toplumları ilgilendiren bir değerlendirmeyle ele alınmaktadır. Filmlerdeki gerilimin kaynağına bakıldığında, bu çalışmada incelenen Nerve filminde de olduğu gibi, esir-kurban konumundaki kullanıcılar, kaynağının bilinmediği mesajlar, kişisel bilgilerin kötü amaçlı kullanımı, banka hesaplarının ele geçirilmesi gibi tehlikelerin ön plana çıktığı gözlenmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








TRT Akademi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 417
Atıf : 1.622
2023 Impact/Etki : 0.225
TRT Akademi