Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 7
Kurumsallaşma sürecindeki işletmelerde insan kaynakları uygulamalarının önemi: Bir işletme örneği
2022
Dergi:  
Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

İşletmelerin yaşamlarını sürdürebilmeleri ve rekabete ayak uydurabilmeleri için yönetim tarzlarında iyileştirmeler yapmaları kaçınılmazdır. Bu noktada kurumsallaşma önemli bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. İşletmelerde kurumsallaşma çalışmalarına ne şekilde yer verildiği, kurumsallaşmanın boyutları ve işletmelerin kurumsallaşma düzeylerinin belirlenmesi büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmanın amacı, kurumsallaşma sürecindeki işletmelerde İnsan Kaynakları uygulamalarının önemini ve personelin insan kaynakları uygulamalarına bakış açısını ortaya koymaktır. Bu amaçla uygulama konusu olan işletmede, çalışanlara uygulanan anket verileri temel alınarak istatistiksel analizler yapılmış ve personelin insan kaynakları uygulamalarına bakış açıları ortaya konmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

2022
Yazar:  
Özet:

In order to survive and keep up with the competition, it is inevitable for companies to improve their management style. Institutionalization emerges as an important concept at this point. How institutionalization activities take place in firms, the dimensions of institutionalization and the determination of the degree of institutionalization of firms are of great importance.The aim of this study is to show the importance of human resources practices for organizations in the institutionalization process and to indicate the viewpoints of personnel on human resources practices. For this reason, it is tried to represent the current situation of a given organization regarding human resources applications. A questionnaire is applied and statistical analyses are conducted in order to show the viewpoints of personnel on the application of human resources in representative organization.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi