Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Binalarda farklı yayma oranlarına bağlı olarak çok camlı pencerelerden güneş enerjisinden yararlanma
2022
Dergi:  
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmada öncelikle en yüksek ve en düşük yayma oranlarına göre pencerelerin ısı transfer katsayıları hesaplanmıştır. İkinci olarak aylık ortalama güneş ışınımı değerleri belirlenmiştir. İkili, üçlü ve dörtlü cam pencereler için ısı transfer katsayıları hesaplanmıştır. Üçüncü olarak, beş iklim bölgesinin güney, kuzey ve doğu/batı yönündeki güneş radyasyonu, ayrı binaların gölgeleme faktörü, yüzey alanı ve güneş enerjisi faktörü ile çarpılmıştır. Böylece ısıtma periyodu için güneş enerjisi kazanç değeri ve soğutma periyodu için güneş enerjisi kayıpları belirlenmiştir. Son olarak, tüm iklim bölgeleri için ısıtma ve soğutma periyodu boyunca pasif güneş enerjisi kazanımları hesaplanmıştır. Güney yönünde beşinci iklim kuşağında 0.05 yayma oranına sahip pencerelerden ısı kaybının pasif güneş enerjisi ile çift camlı pencerelerde %167.9, üç camlı pencerelerde %258.7 ve dört camlı pencerelerde %349.1 sağlanabileceği hesaplanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Benefiting From Solar Energy Due To Different Emissivity Levels Of Multiple Glass Windows For Buildings
2022
Yazar:  
Özet:

In the study, firstly, heat transfer coefficients of windows were calculated according to the highest and lowest emissivity values. Secondly, monthly average solar radiation values were determined. The heat transfer coefficient calculated for double, triple and quadruple glass windows. Thirdly, the solar radiation in the south, north and east/west directions of the five climatic zones were multiplied by the shading factor, surface area and the solar energy factor of discrete buildings. Thus, the solar energy gain value for the heating period and solar energy losses for cooling period was determined. Finally, passive solar energy gains are calculated during the heating and cooling period for all climate zones. It has been calculated that in the fifth climatic zone in south direction, heat loss from windows with 0.05 emissivity can be provided with passive solar energy by 167.9% in double-glazed windows, 258.7% in triple-glazed windows and 349.1% in quadruple-glazed windows.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 723
Atıf : 744
2023 Impact/Etki : 0.135
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi