Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 6
Moda Tasarımında Sanatsal İfade Önerisi Olarak Alternatif Malzemeler: Seramik Elbiseler
2012
Dergi:  
Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde sanatçıların farklı malzemeler kullanarak, düşüncelerini ifade etmede sınırları zorla- maya başlaması, kendi anlatım ve üretim olanaklarını zenginleştirme çabaları, ifadede özgünlüğü de beraberinde getirmektedir. Farklı disiplinleri birleştirmekten geçen bu tür eğilimler, sanatçı- nın yaratıcılığına da şüphesiz olumlu katkılar sağlamaktadır. Çünkü yenilikçi düşünce ve ifadeler farklı disiplinler arasında kurulan köprüler ile çeşitlenerek zenginleşir. Böylece ortaya çıkan özgün tasarımlar sayesinde, çağdaş sanat çok farklı noktalara taşınmaktadır. Farklı disiplinlere ait ortak fikirler üretme konusunda moda tasarımında farklı malzemelerle ya- pılan koleksiyon çalışmaları yaratıcı ifadelere olanak sağlamaktadır. Bu malzemeler arasında sa- yılabilecek kağıt, seramik, metal, tel, doğadan toplanmış çeşitli yaprak, dal gibi doğal objeler, atık malzemeler vb. yeni buluş ve özgün tasarımlar yaratmak için örnek olabilir. Seramik kırılganlığı ve sert yapısı ile tekstilin ana malzemesi olan yumuşak ve dökümlü kumaş yapısına uzak durmaktadır. Moda ve tekstil alanı için fonksiyonel bir öneri ve çözüm sunması zor görünse de, özgün kostüm kılık kıyafet yorumlarında alternatif bir malzeme olarak kullanıldığı görülmektedir. Şaşırtıcı ve çelişki yaratan etkiler uyandırarak moda tasarımına farklı bir bakış açısı getiren bu yaklaşım, modern seramik sanatı için de yeni semboller, dokular, biçim önerileri sunmaktadır. Bu araştırmada biçimsel olarak malzemelerin sınırlarını zorlayan tasarımcıların çalışmalarından örneklere ve kültürel etkilerle oluşturulmuş, tılsımlı çağrışımları olan seramik kostüm çalışmala- rına yer verilmektedir. Esin kaynağından teknik uygulamaya, düşünsel olarak da iletilerin etki- sinden, farklı alanlarda yapılan uyarlamalara, mesajı daha kuvvetli, içerik olarak daha zengin ve ilginç eserler yaratılmasına kadar geniş bir tartışma sunmaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

0
2012
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Sanat ve Tasarım Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 781
Atıf : 3.514
2023 Impact/Etki : 0.154
Sanat ve Tasarım Dergisi