Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
ARI TURİZMİNİN KIRSAL KALKINMA ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: MARMARİS ÖRNEĞİ
2022
Dergi:  
Asya Studies
Yazar:  
Özet:

Arı turizmi, arıcılık geleneği için bir vitrin olup bireyin hayatını zenginleştiren doğa, kültür ve toplumla bağını güçlendiren otantik bir alternatif turizm türüdür. Bireyler için yeni ve ilgi gören bir turizm türü olan arı turizmi, turizm olgusunun sadece deniz-kum-güneş üçlüsünden ibaret olmadığını göstermekte, farklı özelliklerdeki coğrafi alanlarda da turizm aktivitesinin gerçekleşebileceği fikrini desteklemektedir. Bu çalışmada arı turizmi kavramı irdelenmiş olup uygulama alanı olan Muğla ilinin Marmaris ilçesi örneğinden yola çıkılarak arı turizminin uygulanması ve gerçekleştirilmesi durumunda ilçenin kırsal kalkınması üzerindeki etkileri değerlendirilmeye çalışılmıştır. Arı turizminin kırsal kalkınmayla ilişkisini güçlendirmek amacıyla çalışmada yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmış olup bu kapsamda yerel yönetim ve yerel arıcıların görüşleri alınmıştır. Arı turizmi Marmaris’te henüz yapılan bir turizm türü olmadığı için araştırmanın konuyla ilgili bilgilere vakıf katılımcılarını belirlemek için nitel araştırma yöntemlerinden tesadüfi olmayan örnekleme yöntemi olan kartopu örneklem yöntemi kullanılmıştır. Arı turizminin geliştirilmesi, bölgesel farklılıklara saygı duyarak kırsal alanları harekete geçirmek, yeni iş kolları yaratmak ve kırsal alanların gelenek ve kültürünü desteklemek için önemli imkânlar yaratmaktadır. Arı turizmi, çalışma alanına uygun yeni işler sağlayan, yerel altyapı gelişimine destek veren, bölgesel tanıtım açısından kırsal kesimde bulunan küçük arıcılara fırsatlar sunan yenilikçi bir turizm şeklidir. Bu turizm adı altında düzenlenen api (arı) turlar, düzenlendiği ülkenin farklı bölgelerinin doğası, mirası, gelenekleri, mutfağı ve misafirperverliği hakkında katılımcılara fikir vererek bunların temsilini sağlar.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Api Tourism On Rural Development: The Case Of Marmaris
2022
Dergi:  
Asya Studies
Yazar:  
Özet:

Api tourism is an authentic alternative tourism type that is a showcase for beekeeping tradition and strengthens the bond with nature, culture and society that enriches one’s life. Api tourism which is a new and intresting type of tourism for individuals is an indication that the tourism phenomenon is not only composed of the sea-sand-sun trio and that this phenomenon can also be realized in rural areas where today’s agricultural society maintains its life. In this study, the concept of api tourism has been examined and it has been tried to evaluate how api tourism will affect the rural development of the district if it is implemented, based on the example of Marmaris district of Muğla province, which is the application area. In order to strengthen the relationship between api tourism and rural development, semi-structured interview technique was used in the study, and in this context, the opinions of the local administration and local beekeepers were taken. Since api tourism is not a type of tourism realized in Marmaris yet, the snowball qualitative sampling method, which is a non-random sampling method of the qualitative research methods, was used to determine the participants of the research who had knowledge about the subject. The development of api tourism creates important opportunities to mobilize rural areas, create new jobs, and support the tradition and culture of rural areas while respecting regional differences. Api tourism is an innovative form of tourism that provides new jobs suitable for the working area, supports local infrastructure development, and offers opportunities to small beekeepers in rural areas in terms of regional promotion. Api (bee) tours organized under the name of this tourism provide an idea about the nature, heritage, traditions, cuisine, and hospitality of the different regions of the country they are organized and provide their representation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Asya Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Asya Studies