Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
Lactobacillus reuteri ATCC55730 ve Lactobacillus plantarum FI8595 Supernatantlarının Bazı Balık Bozucu ve Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilerine Karşı Antimikrobiyal Etkisi
2020
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Lactobacillus reuteri ATCC55730 ve Lactobacillus plantarum FI8595 laktik asit bakterileri tarafından üretilen hücresiz supernatantın seçilen gıda kaynaklı patojen ve balık bozucu bakterilerine karşı antimikrobiyal etkisi araştırıldı. İki Lactobacillus suşundan elde edilen supernatantın antimikrobiyal etkisini belirlemek için, dört gıda kaynaklı patojen (Staphylococcus aureus ATCC29213, Salmonella Paratyphi A NCTC13, Klebsiella pneumoniae ATCC700603 ve Listeria monocytogenes ATCC19112) ve üç balık bozucu bakterisi (Proteus mirabilis, Enterococcus faecalis, Pseudomonas luteola’da) kullanıldı. Supernatantların gıda kaynaklı patojen ve balık bozucu bakterileri üzerindeki antimikrobiyal etkisi agar kuyu difüzyon yöntemine göre belirlenmiştir. L. plantarum ve L. reuteri' nin supernatantı, test edilen balık bozucu bakterilerine karşı güçlü bir antimikrobiyal etkiye sahip olmuştur. Özellikle E. faecalis, L. plantarum ve L. reuteri' den elde edilen supernatanta karşı sırayla 16.75 ve 22.75 mm inhibisyon zon çapı ile yüksek bir hassasiyet göstermiştir. L. reuteri'nin supernatnatı, test edilen tüm gıda kaynaklı patojenlerin inhibisyonunda çok güçlü bir yetenek göstermiştir. Özellikle L. reuteri’den elde edilen supernatant, 26.50 mm inhibisyon çapı ile S. aureus'u inhibe etme kabiliyetinin yüksek olduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Cell Free Supernatants Of Lactobacillus Reuteri Atcc55730 and Lactobacillus Plantarum Fi8595 Against Selected Food-borne Pathogens and Fish Spoilage Microorganisms
2020
Yazar:  
Özet:

The effects of cell free supernatants of Lactobacillus reuteri ATCC55730 and Lactobacillus plantarum FI8595 against selected fish spoilage and food-borne pathogen microorganisms were investigated. For detection of the antimicrobial effect of cell free supernatants from two Lactobacillus strains, four food-borne pathogens (Salmonella Paratyphi A NCTC13, Staphylococcus aureus ATCC29213, Klebsiella pneumoniae ATCC700603, and Listeria monocytogenes ATCC19112) and three fish spoilage bacteria (Proteus mirabilis, Enterococcus faecalis and Pseudomonas luteola) were used. The agar well diffusion method was performed to determine the antimicrobial effects. The cell free supernatants of both L. reuteri and L. plantarum were effective on fish spoilage bacteria tested. Especially, E. faecalis showed high sensitivity against both CFS obtained from L. plantarum and L. reuteri with 16.75 and 22.75 mm inhibition zone diameter, respectively. The CFS of L. reuteri exerted a strong ability to inhibit the growth of all food-borne pathogens. The highest antibacterial effect of CFE of L. reuteri was observed on S. aureus, with the diameter of 26.50 mm inhibition zone.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.654
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi