Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 49
 İndirme 7
Değişen Güzellik Anlayışı ve Kadın Bedeni Üzerinden Sanatta Temsili
2022
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

İlkel kabilelerden uygar toplumlara uzanan insanlık tarihinde değişen inanç sistemlerinin etkileri kadın ve onun bedenini sürekli değiştirmiştir. Kadınlar kendi bedenleri üzerinde söz sahibi olan eril iktidarın belirlediği normlarla güzelliğin peşinde koşmuştur. 20. yüzyılda yaşanan iki büyük Dünya Savaşı’nın yanı sıra düşünsel ve teknolojik devrimler kimlik, beden, aidiyet ve cinsiyet kavramlarının yeniden tanımlanmasını zorunlu kılmıştır. Günümüz tüketim toplumunun güzellik kriterleri, kadını bir bütün olarak tek tipe indirgemektedir. Estetik uygulamaların yanı sıra kozmetik dünyasının da sömürüsü hâline gelen kadın, bedenini sürekli değiştirmekte ve güncel beğeniye göre değiştirmektedir. Feminist eğilimlerle yeniden inşa edilen kadın ve bedeninin temsili, sanatın anlatım araçları olan video, enstalasyon ve performans çalışmaları ile yorumlanmıştır. “Değişen Güzellik Anlayışı ve Kadın Bedeni Üzerinden Sanatta Temsili” adlı bu çalışmada, farklı dönemlere ait örneklerle toplumsal cinsiyet rollerinin değişen güzellik anlayışına yansımaları ve kadın sanatçıların kendi bedenleri üzerinden kadını nasıl yorumladığına dair yaklaşım biçimlerine dair bir inceleme yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Changing Understanding of Beauty and Women's Body Representative in Art
2022
Yazar:  
Özet:

The influence of the changing beliefs systems in human history, ranging from primitive tribes to civilized societies, has constantly changed the woman and her body. Women have been pursuing beauty with the norms determined by the eril power that has spoken on their bodies. In addition to the two major World Wars of the 20th century, the intellectual and technological revolutions have made it necessary to re-definit the concepts of identity, body, membership and gender. The beauty criteria of today’s consumer society decrease the woman as a whole. In addition to the aesthetic applications as well as the world of cosmetics, the woman is being exploited, constantly changing her body and changing according to the current taste. The representation of the woman and body, rebuilt by feminist tendencies, is interpreted by video, installation and performance works, which are the narrative tools of art. In this study, called "Change Beauty Understanding and Representation in Art on the Body of the Woman", a study was conducted on the examples of different periods of social gender roles reflected in the changing understanding of beauty and the approaches of how female artists interpret the woman through their own bodies.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Marmara Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 98
Atıf : 325
2023 Impact/Etki : 0.222
Marmara Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi